Rakka operasyonu PYD'siz yapılacak

Düzenleyen:
Rakka operasyonu PYD'siz yapılacak

DÜNYA Haberleri

Erdoğan, “PYD varsa Rakka’da biz yokuz” dedi. Arapların da itiraz etmesi üzerine ABD geri adım attı ve Rakka operasyonu için PYD’nin içerisinde olmadığı bir güç hazırlamaya başladı.

Irak’ın Musul kentini DAEŞ’ten kurtarma operasyonunun başlamasından sonra Suriye’nin Rakka kentini de kurtarma harekâtını en kısa süre içinde başlatmak isteyen ABD’nin bu amaçla bir güç oluşturmaya çalıştığı açıklandı. En baştan beri Rakka’ya PYD’li bir güçle saldırmak isteyen ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PYD varsa Rakka operasyonunda biz yokuz” uyarısının ardından geri adım atmak zorunda kaldı. ABD’nin Rakka’ya düzenlenecek saldırı için içerisinde PYD’nin olmadığı bir güç hazırlamaya çalıştığı bildirildi. Olayla ilgili haberi veren Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Ankara’nın PYD’yi terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan olarak gördüğünü belirtti. Haberde “Türk yetkililer, Rakka operasyonunun PYD’ye dayanmadan yapılabileceği zamanın beklenmesini tercih ediyor. ABD’nin Suriye sahasında sınırlı askeri var. Birkaç düzine ABD Özel Kuvvet mensubu, Türkiye ve müttefikleriyle çalışıyor. Bazı Batılı yetkililer de ‘Kürtlerin liderliğindeki bir gücün nüfusun çoğu Arap olan Rakka’daki mezhep ihtilafını artırabileceğini ve Kürtlerin liderliğindeki bir saldırı ihtimalinin şimdiden oradaki Arapları DEAŞ’a yönlendirdiğini’ söylüyor. Amerikalı yetkililer, Kürtlerin operasyona katılmak için Suriye’nin kuzeyinde Rojava adlı bir özerk bölge oluşturma çabalarına siyasi destek talep ettiklerini söylediler. Böyle bir çabaya hem ABD hem de Türkiye karşı çıkıyor. ABD, alternatif olarak Rakka ilindeki Arap aşiretlerine de uzandı. PYD’nin ağırlıklı unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri içindeki bazı Arap birlikler de gruptaki Kürt hâkimiyetine karşı çıkmaya başladı” ifadelerine yer verildi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...