Musul'u alalım derken Kerkük düşüyor

Düzenleyen:
Musul'u alalım derken Kerkük düşüyor

DÜNYA Haberleri

Irak’ta terör örgütü DAEŞ’in Kerkük’teki “uyuyan hücreleri” Musul’da kendilerine saldırı başlatan Barzani’ye karşı saldırı düzenledi.

Kerkük’e intihar bombacıları ile saldıran DAEŞ, Barzani’nin genel merkezi ve karakollar dâhil kamu binalarını ele geçirdi. DAEŞ’li teröristler ayrıca bombalı üç araçla farklı semtlerde intihar eylemleri de gerçekleştirdi. 6 intihar bombacısı da şehrin çeşitli yerlerinde kendilerini patlattı. DAEŞ ayrıca keskin nişancıları da çatılara yerleştirdi. Şaşkınlığı üzerinden atan Peşmerge güçleri DAEŞ’le çatışmaya girdi. Bu sırada koalisyon uçakları da DAEŞ’lilerin saklandığı binaları ateş altına aldı. Çatışmalar sonucunda peşmerge tarafından 22 kişi öldürülürken, DAEŞ üyelerinin 3 Türkmen aileyi esir aldıkları öğrenildi. Öte yandan, diğer şehirlerdeki İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şâbi elemanlarının da DAEŞ’e müdahale etmek üzere kente geldikleri açıklandı. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, cuma namazı kılınmadı. Kerkük’te Türkmeneli TV kadrosuna silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu, Haber Müdürü Türkmen gazeteci Ahmet Necmettin Haceroğlu hayatını kaybetti.Kerkük’te şiddetli çatışmalar yaşanırken DAEŞ diğer yandan Kerkük’ün Dibis ilçesindeki bir elektrik santraline saldırdı. Burada da 4’ü İranlı 16 çalışan öldürüldü. Öldürülen İranlıların, İran Devrim Muhafızlarının elemanı olduğu bildirildi.

PEŞMERGE DAHA ÇOK AMERİKAN YARDIMI İSTİYOR

Irak’ın Musul kentini terör örgütü DAEŞ‘ten kurtarmak için düzenlenen operasyonda en önemli engellerden biri daha aşıldı. Operasyonda Irak ordusuna bağlı anti terör timleri, Musul kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bartella kasabasını DAEŞ‘ten geri aldı. Böylece Musul yolunda büyük bir ilerleme kaydedilmiş oldu. Irak Özel Kuvvetlerinin Başkanı Korgeneral Talib Shaghati, Bartella’nın DAEŞ için kilit öneme sahip yerlerden biri olduğunu söyledi. Bu arada, Peşmerge Genel Komutanlığı ABD liderliğindeki koalisyonun Musul operasyonunda yeterli destek vermediğini açıkladı. Açıklamada ABD liderliğindeki ulusal koalisyonun verdiği hava desteğinin ve genelde verdiği desteğinin eskisi gibi “kararlı” istikrarlı ve yeterli olmadığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...