Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köpeğe kulübe sahibine de hapis cezası

Köpeğe kulübe sahibine de hapis cezası

YAŞAM Haberleri

Sivas'ta iki komşunun karşılıklı şikayetleri mahkemeye taşınınca ceza Duman isimli köpeğe kesildi. Mahkeme köpeğe 1 yıl kulübede bağlı kalma cezası verirken, sahibi ise 100 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sivas'ta iki komşunun karşılıklı şikayetleri mahkemeye taşınınca ceza Duman isimli köpeğe kesildi. Mahkeme köpeğe 1 yıl kulübede bağlı kalma cezası verirken, sahibi ise 100 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Yazıbağlar Mahallesi'nde ikamet eden Bülent Kaya, bal arısı yetiştiren emekli öğretmen Mürsel Kurnaz'ın arılarının çevreye ve kendisine zarar verdiği yönünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne şikayette bulundu. Bülent Kaya'nın şikayeti üzerine gelen memurlar tarafından yapılan işlem sonrasında arı kovanları bulunduğu yerden kaldırıldı.
Komşusunun şikayeti sonrasında kovanlarının kaldırıldığını öğrenen emekli öğretmen Mürsel Kurnaz da mahalleden imza toplayarak Bülent Kaya'nın köpeğinin vatandaşlara saldırdığı yönünde şikayet dilekçesi verdi. Şikayet üzerine açılan dava neticesinde mahkeme tarafından Bülent Kaya'ya 100 gün hapis cezası, köpeği Duman'a ise bir yıl kulübede bağlı kalma cezası verildi. nbsp;Yaşadıklarına şaşırdığını söyleyen Bülent Kaya, "2012 yılında komşumuz olan emekli öğretmen Mürsel Kurnaz evimizin bahçesinde duran Duman isimli kurt köpeğimin kendisine saldırdığını belirterek benim ve köpeğim hakkında bazı şahitler bulmuş. Veysel Kurnaz'ın ilçede beni ve köpeğimi şikayet etmediği resmi merci kalmadı ancak yaptığı şikayetlerden bir sonuç elde edemedi. Bahçemizin yakınında kendisinin 2 kovan bal arısı vardı. Arılar mahalle içerisinde ve bize rahatsızlık verdiği için ben de arıların bahçeden kaldırılması yönünde ilçe tarım müdürlüğüne müracaat ettim. Yapılan incelemeler sonucunda arı kovanları bahçeden kaldırıldı. Bunun üzerine Mürsel Kurnaz mahalleden topladığı imzalarla Cumhuriyet Savcılığına benim ve köpeğimin hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Bunun üzerinde açılan dava neticelendi. Dava sonucu bana 100 gün hapis cezası, köpeğim Duman'a ise 365 gün kulübede bağlı olarak kalma cezası verildi. Benim mahkemedeki iyi halim göz önüne alınarak cezam 83 güne indirildi. Bu da para cezasına çevrilerek bin 600 TL olarak belirlendi. Komedi filmlerinde olabilecek bir olayı yaşadım. Komşum Mürsel Kurnaz arılarının bahçeden kaldırılmasının intikamını almış oldu. Bu olayda en çok uysal olan hiç kimseye saldırmayan Duman isimli köpeğime üzülüyorum. İnsan bile ceza aldığı zaman kapalı bir yerde duramıyor. Köpeğim 1 yıl kulübede bağlı olarak kalacak. Bu beni üzüyor" ifadelerini kullandı.
Bülent Kaya'nın komşus Batuhan Koç ise, "Duman'ı çok seviyoruz. Kendisi bugüne kadar ne bize nede başka bir kişiye saldırmıştır. Yapılan şikayet ve mahkemenin kararı bizce doğru değildir. Ben de köpek yetiştiriyorum. Mahallemizde hiç böyle bir şey duymadık, görmedik. Şikayet tamamen saçmalıktır" diye konuştu. nbsp;SİVAS (İHA) nbsp;
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...