CHP'nin durumuna üzülüyorum

CHP'nin durumuna üzülüyorum

GÜNDEM Haberleri

ABD dönüşünde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan "Bu adam çıkmış bu tür hakaretlerde bulunuyor. Şirazesinden çıktı. Avrupa'da bizi şikayet etme yoluna gidiyor. Swoboda kendisine daha önce verdiği randevuyu iptal ediyor. CHP'nin durumuna üzülüyorum" dedi

ABD ziyareti sonrası yurda dönen Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan yeni anayasa çalışmasıyla ilgili, ''Referandum yolu açılırsa ben milletimizden 'evet' oyu alacağımızı düşünüyorum'' dedi. Erdoğan Esad benzetmesi için ise, ''Kılıçdaroğlu'na cevabımı yargı yoluyla vereceğim'' ifadesini kullandı.
5 günlük ABD gezisi sona eren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü.
Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda ABD ziyaretine ilişkin ''Bölgesel ve küresel sorunları ele aldık. Başta Suriye olmak üzere Irak, İsrail- Filistin ilişkileri, Kuzey Afrika'daki Tunus, Mısır konularını değerlendirme imkanımız oldu. Türkiye-ABD arasındaki ekonomik ilişkileri de ele aldık. Silikon Vadisi'nde gelişmeleri yerinde izledik. Fatih Projesi'ni yakından takip ettiklerini gördük'' açıklamasını yaptı.

2014'TE 3 SANDIK HAZIRLIĞI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları ifade etti: ''Önümüzdeki yıl içinde TBMM'de kabul edilirse 3 seçim olabilir' dedim. ABD'de yazılı ve görsel medyanın genel yayın yönetmenleriyle yapılan toplantıda, soru üzerine böyle bir tarih tespiti ile değil de önümüzdeki yıl böyle bir şey parlamentoda kabul görürse 3 seçim olabilir noktasından hareketle ortaya çıkan bir şeydi.
Bu yeni anayasa ile alakalı olabilir. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı konusu malum gündemde, onun tarihi belli. Burada herhangi bir şey söz konusu değil. Yerel seçim, onun da tarihi zaten şu anda belli. Ama yeni anayasa ile ilgili bir değişiklik söz konusu olması halinde o zaman bir referandum açılabilir. Bununla ilgili de 3. seçim gündeme gelebilir.

REYHANLI'DAKİ SALDIRI

Şu anda 12 kişi tutuklu. Kanaatler tutukluların failler olduğu yönünde. Şu anda yargı kanaatini açıklamadığı sürece bu konuda 'şu şudur' diyemeyiz. Yargı kesin kanaatini açıkladığı zaman 'fail budur' diyebiliriz. Bir de bunun kendi itirafları üzerinden hareketle bazı kanaatler oluşmuş durumda...

Temennim odur ki, bir an önce bunun diğer bağlantıları da ortaya çıksın. Çünkü bu olayın kesin bağlantıları, arkasındaki uzantıları var. Şu anda bilinenler var, ama bilinmesi gerekli olanlar da var. Bunu da gerek istihbarat gerekse yargıdaki süreç çok daha açık ortaya çıkaracaktır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Eğer muhalefet partileri kendilerini kilitlemezse biz tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Referandum yolu açılırsa ben milletimizinden 'evet' oyu alacağımızı düşünüyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN ESAD BENZETMESİ

Kılıçdaroğlu'na cevabımı yargı yoluyla vereceğim. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığını yürüten bir insana bu ülkenin siyaseti içinde yer alan hiç kimse 'katil' sıfatını yakıştıramaz. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bu ülkede kimin katillerle işbirliğinde olduğunu yargı ortaya çıkaracaktır. PKK yandaşlarını çok açık net 'nerde ben de oraya üye olurum' diyen ben değilim Kılıçdaroğlu. Bu adam çıkmış bu tür hakaretlerde bulunuyor. Şirazesinden çıktı. Avrupa'da bizi şikayet etme yoluna gidiyor. Swoboda kendisine daha önce verdiği randevuyu iptal ediyor. Gelip buradaki tablonun önünde Başbakan'a bu tür yakıştırmalarda bulamazsın diyor. O da ben görüşmeyi iptal ettim diye dürüst davranmıyor.
Böyle bir insanın bu tür yaklaşımlarını ciddiye almak zaman kaybetmektir. Türkiye'de böyle bir muhalefet olmamalıydı. Böyle bir zayıf muhalefetle demokrasi zaafa uğruyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...