Galatasaray Genel Kurulu arazi satışını onayladı

Düzenleyen:
Galatasaray Genel Kurulu arazi satışını onayladı

SPOR Haberleri

Camianın etkili ismi Kıraç’ın “Hayır” demesine rağmen Dursun Özbek’in projesine onay çıktı. Sadece 47 ret oyunun çıktığı arazi satışından Cimbom 500 milyon dolar civarı gelir bekliyor.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi ile ilgili projelerinin görüşüldüğü Olağanüstü Genel Kurul dün gerçekleşti. Riva ile Florya’da bulunan araziler için hazırlanan ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay istendi. 1690 genel kurul üyesinin katılımında, 47 karşı oyla proje onaylandı. 

Yolun sonuna geldik

Temmuz ayından bu yana Riva ve Florya’nın değerlendirmesi gerektiğini, borç yükünün başka türlü aşılamayacağını anlatan Dursun Özbek, dünkü kongrede yine sunumunu yaptı. 2016’dan 2023’e kadar planlama ve gelir çizelgesini görsellerle üyelere anlatan Dursun Özbek, “1.5 milyara yaklaşan borcumuz var. Her sene bu borç katlanarak gidiyor. Son 5 senede faiz konusunda 500 milyon ödeme yaptık. Yolun sonuna geldik. Buradan çıkış projelerimizi beraber yapalım. Ve buradan çıkalım. Çok kolay çıkabiliriz” ifadelerini kullandı ve alkış aldı.

Florya’dan çıkmayız 

“Riva’nın parsel parsel satılması mümkün olamaz” diyen Dursun Özbek, “Bir satış pozisyonuna girmek için önce ipoteğin kalkması gerek. Emlak Konut ile işbirliğinde hasılatın paylaşımı yüzde 80 bizim yüzde 20 onların olarak gerçekleşecek. Florya taşınırsa buraya karşılık 250-300 dönüm civarında bir araziyi istedim ve stada yakın olacak. Aksi halde Florya’dan çıkmayız. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında Galatasaray’ımızı pırıl pırıl sıkıntısız bir hale getirmek istiyorum. Günü kurtarma peşinde değilim. Benim başkanlığı 2018 yılında bitiyor. Projeye bakın 2023’lere kadar sürüyor” açıklamasında bulundu. 

Çelebi bu defa dinlenmedi

Dursun Özbek’in konuşması ve  komisyon sunumundan sonra da 28 üye konuşma yaptı. Galatasaray camiasında çok etkili olan İnan Kıraç’ın “Başkan kulübü toparlamaya çalışıyor. Ama bugün (dün) benim oyun evet değildir” diye konuşması ilk etapta “Projeler onaylanmayacak” yorumlarına neden oldu. Ancak Galatasaray Genel Kurulu bu defa İnan Kıraç’ı dinlemedi. Özellikle Işın Çelebi, Hayri Kozak ve Mehmet Ağar’ın da projelerle ilgili olumlu yorumlar yapmasıyla salonda alkış fırtınası koptu. 

Ezici çoğunluk

28 genel kurul üyesinin konuşmasının ardından Başkan Özbek, oylama öncesi kürsüde bir kez daha üyelerin karşısına çıktı.  Genel kurulun güzel geçtiğini kaydeden Dursun Özbek, “Çıkacak her karara hazırım ve razıyım” dedi. Özbek’in konuşmasının ardından Riva ve Florya ile ilgili teklif yüksek sesle okunarak oylamaya sunuldu. 1690 katılımlı genel kurulda 47 karşı oyla ve oy çokluğuyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun önerisi kabul edildi.

Gözünüz arkada kalmasın

Galatasaray’ın paket projede toplamda 500 milyon dolar gelir beklediği tarihi konunun onayı sonrası Başkan Dursun Özbek teşekkür konuşması yaptı. Özbek “Bana gösterdiğiniz itimat için teşekkür ediyorum. Gözünüz geride kalmasın. Emanetiniz başımın üstündedir. Kendi mallarımdan daha yukarılardadır. Hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ona gözün gibi bak

Galatasaray Genel Kurulu’nda ret oyu veren İnan Kıraç, oylamanın ardından Dursun Özbek’in yanına gidip, “Artık kulübün malları senin elinde. Ona gözün gibi bak. Sana başarılar” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...