Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp krizini haber veren akıllı tişört geliştirildi

Düzenleyen:
Kalp krizini haber veren akıllı tişört geliştirildi

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) iş birliği ile bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası; endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim alanında uluslararası birçok ismi buluşturdu.

Konferanslar, dünyaca ünlü sergiler, Ar-Ge ve inovasyon odaklı tasarımlar geleceğe ışık tuttu. Etkinlikte konuşan Türk tasarımcı Ezra Çetin, “TÜBİTAK desteğiyle, kalp krizi gibi hastalıkların bir hafta öncesinden anlaşılmasını sağlayan akıllı tişört tasarladık. Tişörtteki incecik yaprak gibi kumaşlar aracılığıyla vücutta ters giden bir durumu önceden haber alabileceğiz. Ürünümüz, 2017 yılında satışa sunulacak” dedi. Tavşan modeli ayakkabıları ile ünlenen ve 25 ülkede, aralarında Lady Gaga, Taylor Swift gibi şarkıcıların da olduğu pek çok kişiyi giydiren Finlandiyalı tasarımcı Minna Parikka da, “Herkesi mutlu etmeyin, sıra dışı olun. Başarı için iyi bir ekip, ürün kimliği ve müşterilerle duygusal bağ şart. Sosyal medya da anahtar konumda” diye konuştu. Çeşitli firmalar ve üniversitelerin geliştirdiği Ar-Ge ve inovasyon odaklı ürünler arasında, hem yatak hem çalışma masası olan koltuk, engelli bireylerin merdiven kullanmasını kolaylaştıran engelsiz erişim sistemi, priz girişi sayesinde şarj olanağı sağlayan modüler oturma grubu ve Orka Holding’in Damat markası için geliştirdiği kir tutmayan inovatif gömlekler de yer aldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...