Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de DBP'li ve HDP'li Eşbaşkanlara gözaltı

Düzenleyen:
Tunceli'de DBP'li ve HDP'li Eşbaşkanlara gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen kepenk kapatma eyleminden sonra yürütülen soruşturma kapsamında HDP il Eşbaşkanı Aslan Çağı ve DBP il Eşbaşkanı Hülya Yer'in de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 16 Ekim tarihinde Tunceli Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonları protesto etmek amacıyla İl genelinde 21 Ekim'de kepenk kapatma eylemi gerçekleştirildiği belirtilerek, "Kepenk kapatma eylemi ile alakalı adli ve idari işlemlere başlanılmış olup, bu kapsamda esnaflar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılmışlardır. Bahse konu kepenk kapatma eylemini organize ettikleri ve esnaflara baskı yaptıkları iddiası ile aralarında HDP ve DBP (sözde) il Eşbaşkanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 8 kişi gözaltına alınmış, 1 kişinin aranmasına ise devam edilmektedir" denildi. 
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...