Çağlayan, Ülkemle 100 kat daha iftihar ediyorum

- Güncelleme:
Çağlayan, Ülkemle 100 kat daha iftihar ediyorum

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gittikleri ABD ziyaretinde gördükleri itibarı anlata anlata bitiremedi.



Ekonomi Bakanı Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gittikleri ABD ziyaretinde gördükleri itibarı anlata anlata bitiremedi. Çağlayan, rahmetli Bülent Ecevit zamanındaki ABD seyahatlerinden bahsederek, o zaman polislerin köpekleriyle tek tek işadamlarının çantalarını esrar, eroin, kokain araması yapar gibi aradığını anlatarak, şu anki itibarın Türkiye'nin geldiği noktayı gösterdiğinin altını çizdi.

Bakanı Zafer Çağlayan, programı kapsamında geldiği Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantı sonrası AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Burhanettin Kuru teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Çağlayan, Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarıyla çok verimli bir toplantı yaptıklarını ve Sivas'ta güzel bir birliktelik örneğinin sergilendiğini belirterek, "Hükümet olarak, siyaset, ekonomi, demokrasi ve çözüm süreciyle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Arkadaşların sorularını cevapladık. Yapılanlarla ilgili olarak halkın bilgilendirilmesi bizler için önemli." dedi.

"BU İTİBAR TÜRKİYE'NİN"

Çağlayan sabahki toplantıda dile getirdiği ABD izlenimlerini burada da anlatmayı sürdürdü. Rahmetli Bülent Ecevit zamanındaki ABD seyahatlerinden bahseden Bakan Çağlayan, o zaman polislerin köpekleriyle birlikte tek tek işadamlarının çantalarını, bavullarını, oturduğu yerleri esrar, eroin, kokain araması yapar gibi aradığını anlattı. Çağlayan, "2001 krizinin ardından IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuzun olduğu dönemde, IMF'den tekrar 1 milyar dolar borç istendiği, IMF'nin vermemekte direndiği bir dönemde gittik. O gün ve bugünü mukayese ettiğimiz zaman Allah'ımıza şükürler olsun ülkemle yüz kat daha iftihar ediyorum." şeklinde konuştu.

"POLİS KÖPEKLERİYLE ARADILAR"

"11 sene önce ABD'ye gittiğimizde Washington'dan New York'a veya tam tersi, o çok üzücü bir olaydı. Yaklaşık 4 veya 5 otobüs dolusu işadamı vardı yanımızda." diyen Zafer Çağlayan, şöyle devam etti: "Otobüslerimiz hava alanına belli bir mesafede ABD polisleri tarafından durduruldu. Tek tek üst araması yaptılar. Yetmedi polis köpeklerini getirip tek tek işadamlarımızın çantalarını, bavullarını, oturduğu yerleri arattılar. Adeta esrar, eroin, kokain araması yapar gibi. Şimdi bakın öyle bir Türkiye'den bir hafta evvel beraberimdeki 102 işadamı ve diğer bakan arkadaşlarımızla beraber elimizi kolumuzu sallayarak Amerika'ya girdik ve çıktık. İşte Türkiye'nin gelmiş olduğu seviye. Bu itibar Türkiye'nin itibarı."

Bakan Zafer Çağlayan daha sonra Atatürk Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek ekonomi ile ilgili sohbet etti. Ziyaretler sırasında bazı vatandaşların da sorunlarını dinleyen Çağlayan'a bir mağazada Sivasspor forması hediye edildi. Bakan Çağlayan daha sonra hava yoluyla Sivas'tan ayrıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...