Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şeyh Ahmed: Yemen'de yeni bir ateşkesin yürürlüğe konması için çalışacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şeyh Ahmed: Yemen'de yeni bir ateşkesin yürürlüğe konması için çalışacağız

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, sona eren 72 saatlik ateşkesi "kırılgan" olarak nitelendirerek, "yeni bir ateşkesin yürürlüğe konması için çalışacaklarını" söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, sona eren 72 saatlik ateşkesi "kırılgan" olarak nitelendirerek, "yeni bir ateşkesin yürürlüğe konması için çalışacaklarını" söyledi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Şeyh Ahmed, iki gün sürecek ziyaret için Yemen'in başkenti Sana'ya geldi.

Başkent'teki Uluslararası Sana Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Şeyh Ahmed, Yemen'deki temasları kapsamında netleşmesi muhtemel bazı konuların görüşüleceğini ve gelecek saatlerde bunun paylaşılacağını belirtti.

19 Ekim Çarşamba ilan edilen 72 saatlik ateşkesin "kırılgan" olduğunu itiraf eden Şeyh Ahmed, buna rağmen insani yardımların girişine izin verilmesi ve siyasi çözüm için olumlu bir atmosferin oluşturulması için yeni bir ateşkesin sağlanması yönünde çalışacaklarını kaydetti.

Şeyh Ahmed'in ziyareti çerçevesinde ülkedeki krizin çözümü için müzakerelere ikna etmek amacıyla Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini temsil eden heyetle bir araya gelmesi bekleniyor.

Şeyh Ahmed daha önce yaptığı açıklamada, iki taraftan da yapılan ihlallere rağmen ateşkesin büyük ölçüde etkili olduğunu ifade ederek,19 Ekim Çarşamba günü yürürlüğe giren ateşkesi 72 saat daha uzatma çağrısında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...