Passolig Suudi Arabistan yolunda

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Passolig Suudi Arabistan yolunda

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Futbolcu ihraç etmesi ile övündüğümüz Türk futbolu, şimdi de teknoloji ihraç ediyor. Türkiye liginin üçte biri büyüklüğündeki Suudi Arabistan liginin altyapısını da Passolig yapacak

Ulaştığı maddi değer ile 2 milyar TL'yi aşan Türk futbolu, teknoloji ihraç eder hale geldi. Türkiye liglerinin 2014'ten bu yana stadyumlara girişinin altyapısını sağlayan Passolig, bu teknolojiyi ihraç etmeye hazırlanıyor. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Suudi Arabistan futbol maçlarının bilet altyapısını Passolig'in yapacağını söyledi. Kazancı, "Şu anda Suudi Arabistan'da PTT şubeleri benzeri ofislerden biletler kağıt olarak basılıp alınıyor ve stadyumlara girişte bu biletler kesiliyor. Her konuda anlaşmış durumdayız. Yakın bir zamanda açıklama yapılabilir" dedi. Suudi Arabistan'da, 14 takımlı bir lig olması ve maç sayısının Türkiye'den daha az olmasına rağmen ilginin büyük olduğunu belirten Kazancı, "Büyük stadyumlarda maçlara 30 bin kişi geliyor. Küçük stadyumlarda ise 4-5 bin kişilik kapasite var" dedi.

BİZİM ÜÇTE BİRİMİZ
Ligde dört büyük takım olduğunu belirten Kazancı, "Suudi Arabistan ligi bizim üçte birimiz büyüklüğünde" şeklinde konuştu. Türkiye liglerinde en yüksek seyirci ortalaması 2014/2015 sezonunda 21 bin kişi ile Galatasaray'ın oldu. 2015/2016 sezonunda ise yaklaşık 25 bin kişi ile Fenerbahçe en yüksek rakama ulaştı. En fazla bilet satışını ise 2014/2015 ve 2015/2016 sezonlarında 379 bin ve 321 bin ile Beşiktaş yaptı.

YENİ HEDEF KATAR
FIFA sıralamasında 54'üncü sırada yer alan Suudi Arabistan'da son yayın ihalesi 1.1 milyar dolara yapılmıştı. Bu rakam Lig ve Kral Kupası maçları için 10 yıllığına MBC Group tarafından verilmişti. 1956'da kurulan Suudi Arabistan ligi dışında Passolig'in bir diğer hedef pazarı da Katar. Kazancı, 2022 Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapacak Katar'la da görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...