HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rio’dan Harran’a

Düzenleyen:
Rio’dan Harran’a
Soler, Harran, Brezilya, Haber

YAŞAM Haberleri

İslamiyetle şereflenen Brezilyalı üniversite öğrencisi Cheyeme Silveire Soler, çiftçi Mahmut Budak’la evlenmek üzere Harran’a yerleşti.

Üniversite öğrencisi Brezilyalı Cheyeme Silveire Soler (25) yaklaşık 2 yıl önce sosyal medya aracılığıyla Harranlı çiftçi Mahmut Budak (26) ile tanıştı. İlişkileri süresince Budak’tan İslamiyetle ilgili bilgiler alan Soler, son dönemde Müslümanlara yapılan haksızlıklardan da etkilenerek İslamiyeti seçip Rio Grande do Sul eyaletinden Türkiye’ye geldi. Harran’da müftü Abdülhekim Öz’den ihtida belgesini alan genç kız, Sara ismini kullanmaya karar verdi. Soler ailesinin tek çocuğu Sara ve Budak ailesinin 10 çocuğundan biri Mahmut, şimdi resmî işlemleri tamamlayarak yuva kurmaya hazırlanıyor. Sara, “Allah’ın izniyle Müslüman oldum, çok mutluyum. Brezilya’da eski kıyafetlerimi atıp örtündüm. Eski hayatımı geride bırakıp Türkiye’ye geldim ve burada yaşamak istiyorum” dedi. Mahmut da “Üniversiteden mezun olmasına az kalmıştı ama İslamiyet için her şeyi geride bıraktı” diye konuştu.

Rio’dan Harran’a

Rio’dan Harran’a

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...