Tenisin yıldızları Teb ile Ankara’da

Düzenleyen:
Tenisin yıldızları Teb ile Ankara’da

SPOR Haberleri

Tenis heyecanı, TEB BNP Paribas Tennis Stars Series ile Ankara’da yaşanacak. Ankara Arena’da düzenlenecek etkinlikte dünyaca ünlü tenis yıldızları, şampiyon milli raketlerimizle kozlarını paylaşacak.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) katkılarıyla, organizasyonunu Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) üstlendiği TEB Tennis Stars Series, 30 Ekim Pazar günü Ankara Arena’da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü tenisçiler Kanadalı Eugenie Bouchard ve Avustralyalı Pat Cash, milli raketlerimiz Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan’la tekler müsabakalarında karşı karşıya gelecek. Türkiye’de tenisin bir numaralı destekçisi TEB ile Türkiye, yine dünya gündemine tenis ile girecek.

TEB Tennis Stars ücretsiz

Türkiye Tenis Federasyonu ve TEB işbirliği ile birlikte yürütülen Sokak Tenisi aktivitelerinin 2016 yılı finali anlamına da gelecek olan TEB Tennis Stars Series, Türkiye’de gerçekleştirilecek ilk tenis Showdown etkinliği olacak. Tenisseverlerin ücretsiz olarak tribünlerdeki yerini alabileceği ve büyük heyecana sahne olacak müsabakaların ardından sevilen rock grubu Manga da birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek.

Çağla Büyükakçay

Dünya sıralamasında 67 numarada yer alan milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, 2016 Nisan ayında TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta şampiyon oldu. Ayrıca, olimpiyatlarda da ülkemizi temsil eden ilk Türk tenisçi unvanının sahibi.

Eugenie Bouchard

Kanadalı raket Eugenie Bouchard, 2014 Wimbledon’da teklerde final oynadı. WTA sıralamasında 5. Sıraya kadar yükselme başarısı gösteren Eugenie Bouchard, Ekim ayı itibarı ile 46. sırada yer alıyor.

Marsel İlhan

Milli tenisçimiz Marsel İlhan, ilk 100’e giren ilk Türk tenisçi ünvanına sahip. Son olarak 2016’da TEB İzmir Cup’ta şampiyonluğa ulaşan Marsel İlhan, aynı zamanda tüm grand slam turnuvalarında ana tabloda boy gösteren tek Türk tenisçi unvanını korumaktadır. 

Pat Cash

Avustralyalı efsane tenisçi Pat Cash, 2006’da tenis kariyerini noktaladı. Aktif tenis yaşantısında dünya sıralamasında teklerde 4, çiftlerde 6 numaraya yükselen Cash, 1987 yılında Wimbledon’da şampiyonluk elde etti. Avustralyalı raket, tekler kariyerinde 6, çiftler kariyerinde ise 12 şampiyonluk kupası kaldırdı. 

"Tenise yatırım ülkenin geleceğine yatırım"

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, banka olarak tenise yatırımı ‘ülkenin geleceğine yatırım’ olarak gördüklerini ifade ederek, dünya genelinde hızla yükselen tenisi Türkiye’de de yaygınlaştırmayı ve gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Leblebici, “Stratejik ortağımız BNP Paribas’ın bu alandaki 40 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikiminden de faydalanarak tenise odaklandık. Tenise verdiği destekle gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

"Bu etkinlik gençlerin tenise ilgisini artıracak"

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Tenisi halka daha yakın bir spor haline getirerek Türkiye’den Çağla ve Marsel gibi şampiyonlar çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Durmuş, “Bu anlamda gençlerin tenise olan ilgisini arttırmak adına dünyaca ünlü tenisçilerle şampiyonlarımızı bir arada göreceğimiz TEB Tennis Stars Series çok önemli bir etkinlik olacak” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...