Dünyanın kraliçesi Eczacıbaşı

Düzenleyen:
Dünyanın kraliçesi Eczacıbaşı

SPOR Haberleri

Ülkemizin en başarılı olduğu spor dalı voleybolda tarihi bir zafer daha yaşadık.

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde karşılaştığı İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore’yi 3-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı. 2010’da Fenerbahçe, 2013’te VakıfBank, 2015 ve 2016’da ise Eczacıbaşı ile zafere ulaşan Türkiye, 4. kez altın madalya kazanarak “Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nın en başarılı ülkesi” unvanını ele geçirdi.  Filipinler’in başkenti Manila’da yapılan maçın başı takımların karşılıklı sayılarına sahne oldu. İlerleyen bölümde oyuna ağırlığını koyan temsilcimiz ilk seti 25-19 kazandı.

Eczacı tarihe geçti

İkinci seti son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Pomi Casalmaggiore, 25-20’lik skorla kazandı: 1-1. Eczacıbaşı VitrA üçüncü seti 25-19’la alarak yeniden öne geçti: 2-1. Pomi 4. sette 25-22 üstündü ve maç final setine taşındı. Pomi Casalmaggiore ilk 12 oyunu eşitlikle tamamlanan final setinde 8-6 üstünlük yakaladı. Temsilcimiz gaza basmaya başladı. Art arda bulduğu sayılarla 12-10 öne geçen Eczacıbaşı VitrA, aldığı kritik servis sayılarıyla seti 15-11 maçı da 3-2 kazanarak bir kez daha ‘Dünyanın en büyüğü’ olmayı başardı. Turuncu-beyazlılar ayrıca turnuvayı 2 kez kazanan ilk kulüp olarak da tarihe geçti. 

VakıfBank üçüncü oldu

Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden VakıfBank, Dünya Üçüncüsü oldu.  Filipinler’in başkenti Manila’daki şampiyonanın üçüncülük maçında İsviçre’nin Volero Zürih takımıyla karşılaşan VakıfBank, karşılaşmayı 3-1 kazandı ve kürsüye çıktı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...