İki oğlu gözleri önünde eriyor

Düzenleyen:
İki oğlu gözleri önünde eriyor

YAŞAM Haberleri

Gaziantep Şahinbey ilçesinde yaşayan Abdürrezzak Karadağ’ın 23 yaşındaki oğlu Halil ve 20 yaşındaki oğlu Yakup, yaklaşık 16 yıldır kas erimesi rahatsızlığıyla mücadele ediyor.

Her geçen gün kasları eriyerek elleri ve ayakları tutmayan Karadağ kardeşler, ihtiyaçlarını babalarının yardımıyla karşılıyor. Solunum cihazına bağlı yaşayan Yakup, elektrik kesildiğinde ise makinesinin evdeki jeneratöre bağlanmasıyla nefes alıp vermeye devam edebiliyor. Yakup Karadağ, bir saat ya da daha uzun sürede solunum cihazından uzak kalması durumunda ise hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Karadağ kardeşlerden Halil ise, çok az bir oranda parmaklarını ve boynunu oynatabiliyor. Kolları ve ayakları tutmayan Halil, gününü televizyon seyrederek geçiriyor. Halil, tuvalete babasının sırtında gidebiliyor. Çocuklarının yeniden yürümeye başlaması için gereken paranın en fazla 120 bin TL olduğunu vurgulayan çaresiz baba Abdürrazzak Karadağ, “Hayırseverlerin ve devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...