Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vodafone Vakfı'ndan açık davet

Düzenleyen:
Vodafone Vakfı'ndan açık davet

Ekonomi Haberleri

12 ay boyunca hizmet veren ve tatil köyündeymiş hissi yaşatan Düşler Akademisi Kaş’ta, Türkiye’deki bütün engelliler 1 hafta boyunca ücretsiz kalıp, sosyal faaliyetler ile topluma kazandırılacak

Sevda Kılıç ANTALYA

Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında kurulan Düşler Akademisi Kaş, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya ve onların düşlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 20 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan kampüste Türkiye’nin her yerinden gelen engelliler; hiçbir ücret ödemeden 1 hafta süreyle yatılı kalarak birçok alanda eğitim görüyor, kendini geliştirmiş ve topluma kazandırılmış hâlde akademiden ayrılıyor.

TATİL KÖYÜ GİBİ

Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Türkiye’de 8 milyon engellinin olduğunu hatırlatarak,“Onları görmüyoruz. Çünkü bu vatandaşlarımız sokağa çıkmıyor. Biz de onları sokağa çıkarmak ve hayata entegre etmek istedik. Düşler Akademisi Kaş, bunun bir ürünüdür. Asıl hedefimiz, Türkiye’deki engellilerin hayatlarına tatlı bir sosyal dokunuş sağlamak. Düşler Akademisi Kaş, 12 ay boyunca tatil köyü mantığı ile çalışıyor. İsteyen herkes önceden başvurarak 1 haftalığına hiçbir ücret vermeden burada aileleri ile birlikte kalabiliyor. Spor alanında eğitimler veriyoruz. Mesela yelken, dalış, tırmanış, tenis, futbol, yoga, voleybol, binicilik gibi... Eğitim alanında kişisel gelişim, işaret dili, yabancı dil, fotoğraf, kamera, senaryo konularında dersler yapılıyor. 2014’ün Haziran ayından beri 582 gönüllü ve eğitmenin desteğiyle 1037 öğrencimiz burada eğitim gördü. Merak edip gelenler de var, 9 bin 77 tane ziyaretçimiz oldu” diye konuştu.

DÜŞLER MUTFAĞI

Burada bulunan engelliler bir şeyler üretmenin de keyfini yaşıyor. Mesela Düşler Mutfağı’nda çalışan engellilerin çok büyük müşterileri var. Bu mutfakta pişirilen kurabiyeler, 5 yıldızlı otellerden tutun, Türkiye’nin önde gelen birçok büyük şirketin toplantılarında ikram ediliyor.

2007 yılında kurulan Vodafone Vakfı, Türkiye’nin sosyal ihtiyaçlarını gerçekleştirebilmesi için bugüne kadar toplamda 29 milyon liralık yatırım yaptı. 4 milyon kişiye ulaşan vakıf, 2013 yılında Birleşmiş Milletler’de kendi alanında “En İyi Örnek” (Best Practice) olarak gösterildi.

ŞİDDETE KARŞI "KIZLAR ATAKTA"

Düşler Akademisi’nin kurucularından Ercan Tutal; ailesinden kaçan, şiddet ve tacize maruz kalmış, devletin koruma altına aldığı ve yurtlarda kalan kız çocukları için, 1 senedir “Kızlar Atakta” adlı bir proje yürüttüklerini açıkladı. Tutal, şu bilgileri verdi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında, 12-18 yaş grubu arasındaki genç kızlar buraya geliyor. Bir çadır kuruluyor, 7 gün boyunca hiç durmadan sabah 8, akşam 11, daha önce hiç denemedikleri her şeyi deneme fırsatı sağlıyoruz.  Ata binerler, yüzerler, dalış yaparlar. Hedefimiz onların öz güven kaybının en yüksek olduğu dönem olan ergenlik sürecinde güçlü yönlerinin farkına varmaları, bunları daha da geliştirmeleri, ifade etmeleri konusunda cesaretlenmeleridir...”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...