Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de en çok çay içiliyor

Türkiye'de en çok çay içiliyor

YAŞAM Haberleri

Türkiye'de en fazla tüketilen içecekler arasında birinci sırada çay, ikinci sırada kahve ve üçüncü sırada süt geliyor.



nbsp;Manavgat Süt ve Süt ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, 21 Mayıs Dünya Süt Günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklama, bir araştırma şirketinin 50 bin denek üzerinde yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de yüzde 79 oranla birinci sırada tükettiği içeceğin çay olduğunu bildirdi. Çayı yüzde 41 oranla kahvenin takip ettiğini belirten Ay, sütün yüzde 22'lik oranla üçüncü sırada geldiğini kaydetti.

Gelişmiş Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde süt ve süt mamulleri tüketimin yüzde 72'lik oranla birinci sırada olduğunu belirten Ay, gelişim çağındaki çocukların birinci derece içeceklerinin çay ve gazlı içecekleri yerine sütün olması gerektiğini ifade etti. Ay, ''İnsanoğlunun doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden içecek süt ilgi bekliyor. Çocuklarımıza mutlaka günde 2 bardak süt içirelim. Çocuklar süt içiminde anne ve babaları rol model alır. Anne ve babalar çocuklarının yanında gazlı içecek ve çay içerse evlatlarına süt için süt çok yararlıdır sözü hiç bir tesir etmeyecektir. Çocukta babasına o kadar yararlı da baba sen niye içmiyorsun diye soracaktır. Süt bugünün ve gelecek nesillerin geleceği. Çocuklarımızın geleceğinin basit içeceklerle karartmayalım. Günde 2 bardak süt içerek, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun nbsp; yüzde 75, fosforun yüzde 60,iyodun yüzde 25 ile B2 ve B12 vitamin ihtiyacının ise yüzde 77'ni karşılar.'' dedi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...