‘Yenilenebilir’de Sudan’la iş birliği

Düzenleyen:
‘Yenilenebilir’de Sudan’la iş birliği

Ekonomi Haberleri

Sudan Elektrik ve Su Kaynakları Bakanı Mutaz Musa Abdalla Salim, Sudan’ın enerji ihtiyaçlarının yüzde 70’ini hidroelektrik kaynaklarından karşıladığını ve temiz enerjide deneyimli olduklarını belirterek, “Türkiye’de yenilenebilir enerjide yapılacak yatırımlar için mükemmel imkânlar var.

Türkiye ile güneş ve rüzgâr enerjisi konusunda iş birliği yapmaya karar verdik” dedi. Önceden hidroelektriği eleştiren birçok ülkenin, şu anda bu enerji türünü kullanmak için adımlar attığını ifade eden Salim, “Yatırımı yapıp işi bitiren ülkeler diğer ülkeleri yapmaması için eleştiriyor. Bence çevreci bir şekilde bu yatırımlar yapılmalıdır. Yapılmak zorundadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmelerde, rüzgâr ve güneş enerjisinde iş birliği yapmaya karar verdik. Muhtemelen gelecek yılın erken dönemlerinde bu konuyla ilgili daha çok şey duyurulacak” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...