Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki hastane için 1 milyar $ geldi

Düzenleyen:
İki hastane için 1 milyar $ geldi

Ekonomi Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine rağmen yabancı kuruluşların Türkiye’deki yatırımlara olan ilgisi sürüyor.

Son olarak Türkerler Holding tarafından İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri için tamamı yabancı kaynaklı 1,1 milyar dolarlık finansman sağlandı. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, finansmanın, Amerikan ve Kanada eximbankları ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) temin edildiğini belirtti. Türker, “Finansman görüşmeleri bir yıl önce başladı ama yönetim kurullarının kararları 15 Temmuz’dan sonra çıktı. Üç yılı ödemesiz, 18 yıl gibi çok uzun vadeli ve şartları son derece uygun bir finansman. Buradaki en önemli konu, finansman kararının darbe girişiminden sonra alınmasıdır. Bu, yabancı kuruluşların Türk ekonomisi ve siyasetine olan güvenini gösteriyor. Ayrıca projeye de güven söz konusu” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...