Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peşmerge çağırdı yardıma gittik

Düzenleyen:
Peşmerge çağırdı yardıma gittik

DÜNYA Haberleri

Başika’yı kuşatan Peşmerge, DAEŞ karşısında gerilemeye başlayınca Türkiye’den yardım talep etti. Türk ordusu da, tanklarla ve fırtına obüslerle Başika’ya bomba yağdırdı.

Musul harekâtının en önemli safhalarından biri olan ve Musul’un 20 km yakınındaki Başika’daki DAEŞ’li teröristler dün sabahtan itibaren Barzani’ye bağlı Peşmerge güçleri tarafından sarılmaya başladı. Öğle saatlerine doğru kuşatma tamamlanırken, haber ajansı Reuters, “Başika DAEŞ’ten alındı” şeklinde flaş bir haber geçti. Ancak bir süre sonra haberin doğru olmadığı, Başika’nın hâlen kuşatma altında olduğu ve Peşmerge güçleri ile DAEŞ’in bazı bölgelerde şiddetli bir çarpışmaya giriştiği öğrenildi. Bir süre bu gelişmeyi doğrulan bilgi IKDP Musul Sorumlusu Sait Memozini’den geldi. Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını ancak iddia edildiği gibi kasabasının ele geçirilmediğini, yer yer çarpışmaların başladığını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, ilerleyen saatlerde DAEŞ, savunmayı bırakıp kuşatmayı yarmak için karşı saldırılar başlattı. DAEŞ’in saldırıları karşısında zor durumda kaldığı ifade edilen Peşmerge, Başika’nın 15 km dışında askerî üsse konuşlanmış durumdaki Türk ordusuna başvurarak yardım talebinde bulundu. Yardım talebinin bizzat IKBY Başkanı Mesud Barzani’den geldiği öğrenildi. Başika’daki yetkililerin de durumu Ankara’ya ilettiği, gerekli iznin alınmasının ardından Türk ordusunun ağır silahlarla birlikte bölgeye hareket ettikleri ifade edildi. Bölgeye gelen Türk ordusunun Fırtına obüsleri ve tanklarla Başika’daki DAEŞ mevzilerine bomba yağdırdığı, bu saldırı karşısında DAEŞ’lilerin yeniden kabasanın içerisine çekildikleri öğrenildi. Bu gelişme ile birlikte koalisyon güçlerine Irak’ta sadece hava desteği vermesi beklenen Türkiye, Başika’daki topçu saldırılarının ardından resmen kara harekâtına da başlamış oldu. Türk ordusunun da desteğiyle Başika çevresindeki 12 köyün teröristlerden tamamen temizlendiği bilgisi de verildi.

"KİMSENİN İZNİNE İHTİYACIMIZ YOK"

Başbakan Binali Yıldırım, Türk ordusunun Peşmerge’nin yardım çağrısı üzerine Başika’ya gittiğini ve orada resmen kara harekâtına katılarak DAEŞ’e bomba yağdırdığını doğruladı. Yıldırım, “Bizim Başika Üssü’ndeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, Fırtına obüsleriyle destek veriyoruz” dedi. Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi’nin “Türkiye’yi istemiyoruz” sözlerine “Mesele Türkiye meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Menfaatimize dokunan bir şey olursa kimseden icazet almaya ihtiyacımız yoktur” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...