Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkanlık sistemine uygun istihbarat yapılanması

Düzenleyen:
Başkanlık sistemine uygun istihbarat yapılanması

GÜNDEM Haberleri

.MİT’in yeniden yapılandırılmasıyla iç ve dış istihbarat çalışmalarının birbirinden ayrılmasını içeren düzenlemede sona gelindi.

Yücel KAYAOĞLU

Hükümetin hazırladığı taslakta, özellikle iç istihbarat ile dış istihbaratın üstte bir koordinasyon birimine bağlı olup olmaması konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği belirtiliyor. İstihbarat reformu çalışmalarında başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere dünyadan örnekler tek tek incelendi. Ayrıca Türkiye’de istihbarat alanında hangi sıkıntıların yaşandığı da masaya yatırıldı. Hükûmet kaynakları, “Bu sıkıntıların son örneğini 15 Temmuz’da gördük. MİT, ‘Askerleri takip etme yetkimiz yok’ diyor.  Terörle ilgili konularda aksaklıklar yaşanıyor. Bir yetki karmaşası söz konusu. Askeri istihbaratta da sıkıntılar var. İstihbarat zafiyetlerinin yaşanmasını ve sıkıntıları giderecek bir yapı kuruluyor” değerlendirmesini yaptı. Kurulacak yeni yapı ile istihbarat kurumlarının görev ve yetkilerinin çerçevesi net bir şekilde çiziliyor. İstihbaratın Cumhurbaşkanı’na bağlı olması kesinlik kazandı.  Ayrıca istihbaratın genel müdürlük mü yoksa müsteşarlık seviyesinde mi konumlandırılacağı konusunda da yine Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşmelerde karar verileceği kaydedildi. İstihbaratın yeni yapısı, Anayasa değişikliği durumunda başkanlık sistemine uygun olarak hazırlandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...