Sami Hoştan 'Ben terörden anlamam'

Sami Hoştan 'Ben terörden anlamam'

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davası tutuksuz sanığı Sami Hoştan, Ergenekon Terör Örgütü'nü duymadığını belirtip, "Ben terörden anlamam. Başka olay olsa anlarım. Sami Hoştan'dan terörist olmaz." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının tutuksuz sanığı, Susurluk Davası hükümlüsü ve kumar-çete davası kapsamından da tutuklu bulunan Sami Hoştan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yaptı.

Susurluk davasından yargılandığı sırada Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Uğur Dündar'ın, 'Hoştan asılsın' diyerek sokaklarda protesto gösterileri yaptıklarını belirten Hoştan, "Şimdi bu kişilerle birlikte aynı örgüt üyesi olmakla suçlanıyorum. Biri bana bu durumu izah edebilir mi?" diye sordu.

Ergenekon Terör Örgütü'nü duymadığını söyleyen Hoştan, "Ben terörden anlamam. Başka olay olsa anlarım. Sami Hoştan'dan terörist olmaz." ifadesini kullandı.

Veli Küçük'ü 30 yıldır tanıdığını, diğer sanıkları ise dava sebebiyle tanıdığını belirten Hoştan, 2005 yılında çıkan gizli tanıklık yasasından faydalanmak için insanların fırsat kolladığını öne sürdü.

Hoştan, Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım'ın duruşmada yaptığı konuşmasında "Darbeyi engellemek için 8 yıl hükümete hizmet ettim. Bunları buraya tıkdırdım. AKP'nin 2 dönem iktidar olmasını sağladım. Hükümet bana borçlu." diyerek tanıklığını ikrar ettiğini söyledi. Cezaevinde kendisine onlarca mektup geldiğini belirten Hoştan, "İnsanlar iş arıyor ve para karşılığı tanıklık yapmak istiyor." dedi. Hoştan, "Bu davayla ilgili diyecekleri kapsamında kime ne vaat edildiğini bilmiyorum. O nedenle Osman Yıldırım'a da kızmıyorum. Misal Şamil Tayyar Ergenekon soruşturması henüz sürerken Ergenekon isimli bir kitap yazdı. O da milletvekili oldu." iddiasında bulundu.

Yargılama sürecinde ölen sanıkların olduğunu da anlatan Hoştan, "Ben de kanser hastasıydım. Ben ucuz atlattım ve bir böbreğim alındı. Ancak can verenler var. Bedenleri yok. Ruhları bu davayı takip ediyor" şeklinde konuştu.

4. Yargı paketine göre örgüt üyeliği ile suçlanan birinin eyleminin olması lazım. Beninm eylemim ne? Örgüt üyesi olarak ben ne yapmışım. Veli Küçük'ü aramışım. Sıkıntılıyım, kumara düştüm demişim. Ben kumarbazım. Bununla nasıl örgüt üyesi olunur. Örgüt üyesi eylemsiz olur mu? Benim suçum Veli Küçük ile konuşmak mı? Eğer böyle ise ben ölene kadar Küçük ile konuşacağım. Veli Küçük benim 30 yıllık dostumdur. Büyüğümdür. Saygı duyarım." dedi.

Tutuksuz sanık Hayrullah Mahmut Özgür de savunması sırasında Ergenekon davasının, büyük Kürt devletinin kurulması için torba dava haline dönüştürüldüğünü öne sürdü. Özgür'ün avukatı Tuğba Küçükhan ise "Eğer savcı mütalaasında bir terör örgütünün varlığının sabit olduğunu iddia ediyorsa örgütün bir numarasını da ortaya koymak zorundadır." diye konuştu.

Duruşma, Özgür ve avukatının savunmasının ardından saat 22.00'de 23 Mayıs 2013 tarihine ertelendi. (CHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...