HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'dan Türkiye'ye Musul tepkisi!

Düzenleyen: / Kaynak: VATAN
İran'dan Türkiye'ye Musul tepkisi!
İran, Türkiye, Musul, , Haber

DÜNYA Haberleri  / VATAN

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer alma girişimlerine tepki gösterdi.

Sözcü, "Terörizme mücadele bahanesiyle başka ülkelerin egemenliğini ihlal etmek kabul edilebilir değil" açıklamasında bulundu.

Basın toplantısında konuşan Kasımi,  "Her ülkenin terörizmle mücadele etme hakkı var ancak bu ilgili ülkeden izin alınmadan, tek taraflı bir şekilde o ülkenin egemenliğini ihlal ederek yapılamaz. Her türlü katkı, merkezi yönetimin bilgisi dâhilinde izin alınarak yapılmalı"  diye konuştu.
 
Türk Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı

 
Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp çağrılmadığı iddialarını değerlendiren İranlı Sözcü, " Türkiye Büyükelçisi geçen hafta bakanlığa çağrılarak çeşitli konularla ilgili kendisiyle görüşüldü.  Türk Büyükelçi, bilgisi dâhilinde olan soruları yanıtlarken bazı sorulara ise Ankara'ya görüştükten sonra yanıt vereceğini kaydetti" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: VATAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...