İzmir'de insan tacirlerine operasyon

İzmir'de insan tacirlerine operasyon

YAŞAM Haberleri

İzmir'de içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu 36'sı çocuk 63 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla 8 kişi daha gözaltına alındı.




Geçtiğimiz yıl eylül ayında İzmir'in Menderes ilçesi Ahmetbeyli beldesi açıklarında içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne aşırı yük nedeniyle batmıştı. Teknenin batması sonucu 36'sı çocuk 63 kişi hayatını kaybederken, ilk etapta tekne kaptanı B.Y. ve 6 kişi gözaltına alınmıştı. Çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, yaptıkları takip sonucu aralarında İzmir'in de bulunduğu çeşitli illerde eşzamanlı operasyon düzenledi. Şebeke lideri olduğu öne sürülen bir kişi ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 24'e yükseldi.
Gözaltına alınan 8 kişinin Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...