Mehmetçik, 20 yıldır Bosna'da

Mehmetçik, 20 yıldır Bosna'da

DÜNYA Haberleri

Türk askerinin Bosna Hersek'e gelişinin 20. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Zenitsa Devlet Tiyatrosunda tören düzenlendi



Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, "Türkiye, tüm Güneydoğu Avrupa ülkelerine yapıcı davranıyor ve bölgeye büyük yardımlarda bulunuyor" dedi. Türk askerinin Bosna Hersek'e gelişinin 20. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Zenitsa Devlet Tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe katılan İzzetbegoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te 20 yıldır önemli faaliyetler yürüten Türk askerine teşekkür etti. İzzetbegoviç, Türk askerinin Bosna Hersek'te, barışa katkı sağlamasının yanı sıra çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğe imza attığını belirterek, "Türk askeri, Bosna Hersek ordusuna eğitim vermekten, ülkemizdeki şehit ve gazi ailelerine yardıma, sağlık kontrollerinden kültürel aktivitelere, hatta tramvay raylarının kardan temizlenmesine kadar ülkemize pek çok katkıda bulundu" dedi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında geçmişten gelen tarihi bağların yanı sıra iki ülke arasında üst seviyede ilişkiler olduğunu vurgulayan İzzetbegoviç, "Kardeşim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in kötü günlerden kurtulabilmesi için büyük çaba sarfediyor" ifadelerini kullandı. İzzetbegoviç, "Türkiye, tüm Güneydoğu Avrupa ülkelerine yapıcı davranıyor ve bölgeye büyük yardımlarda bulunuyor" dedi. Türkiye'nin evsahipliğinde düzenlenen üçlü Balkan zirvesine de değinen İzzetbegoviç, bunun, Balkan ülkeleri arasında güven ortamının oluşmasına, barış ve istikrar sağlanmasına önemli katkı yaptığını söyledi. İzzetbegoviç, ayrıca, son 15 yılda pek çok Türk öğrencinin Bosna Hersek'te, pek çok Bosna Hersekli öğrencinin de Türkiye'de eğitim gördüğünü hatırlatarak, "Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine yapılan en iyi yatırım. Gençler, uzun yıllar sürecek bağların yaratıcıları ve tanıtıcıları olacaklar. Aramızdaki köprüleri artık kimse yıkamayacak" diye konuştu.
-"Türk askeri, görevini kararlılıkla sürdürecek"-

Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Fatih İlhan, Türk askerinin, Bosna Hersek'te 6 farklı noktada, EUFOR bünyesinde barışı sağlama görevini kararlılıkla sürdürdüğünü, aynı azim ve kararlılıkla sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini söyledi. İlhan, Bosnalılar'ın, görev yaptıkları süre zarfında kendilerine gösterdiği ilgi ve nezaket dolayısıyla teşekkür etti. Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç de 20 yıldır Bosna Hersek'te görev yapan Türk askerini, başarılı faaliyetleri dolayısıyla tebrik etti. Etkinlikte, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere katkılarından dolayı Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi İzzetbegoviç'e, AA Balkanlar Bölge Müdürü Ömer Çetres'e ve Türk Hava Yoları Saraybosna Müdürü Salih Kansu'ya plaket takdim edildi. Zenitsa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Reco Çauşeviç de Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı İmamoviç'e, üzerinde "Bu şarkı burada bitmez" yazılı bir fotoğraf hediye etti.
-AA fotoğrafları yoğun ilgi gördü-

Etkinlik kapsamında ayrıca, Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nün, "Türk Temsil Heyetinin Bosna Hersek'te 20. Yılı" temasıyla düzenlediği serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen İzzetbegoviç, AA Balkanlar Bölge Müdürü Ömer Çetres'ten fotoğraflarla ilgili bilgi aldı ve AA'ya teşekkür etti. Serginin açılışına İzzetbegoviç ve İlhan'ın yanı sıra Zenitsa Belediye Başkanı Husein Smayloviç, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cengiz Aydın, Bosna Ziraat Bank Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş, THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı personeli, Bosna Hersek ordusunun üst düzey yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı. nbsp; aa
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...