Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'de 28 bin personel FETÖ'den ihraç edildi

Düzenleyen:
MEB'de 28 bin personel FETÖ'den ihraç edildi

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim bünyesindeki 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini, 'Uzaklaştırma' tedbiri devam eden personel sayısının 20 bin 88, açığa alınıp göreve iade edilen personel sayısının 5 bin 78 olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim bünyesindeki 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini, 'uzaklaştırma' tedbiri devam eden personel sayısının 20 bin 88 olduğunu açıkladı. Bakan Yılmaz, Milli Eğitim bünyesindeki 300 kitaptan 57'sinde FETÖ ile ilgili atıflar tespit ettiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Crystal Admiral Resort Otel'de, düzenlenen 'Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği' temalı 2'nci Eğitim Kongresi'ne katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, FETÖ nedeniyle ihraç edilenlerin sayısının 28 bin 163 olduğunu, uzaklaştırma tedbiri devam eden personel sayısının da 20 bin 88 kişi olduğunu açıkladı. Yılmaz, "20 Ekim itibariyle ihraç edilen personelden 193'ü gözaltında, tutuklu sayısı ise 2 bin 829. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların sayısı 2 bin 648, firarda olanların sayısı da 325" dedi.

10 BİN 877 ÖĞRETMEN İÇİN UZAKLAŞTIRMA TALEBİ

Bakan İsmet Yılmaz, terör örgütü PKK ile ilişkisi incelenen ve uzaklaştırma talebi olan personel sayısının da 10 bin 877 olduğunu, bunlardan 424'ünün görevlerine iade edildiğini açıkladı.

BÜTÜN OKULLAR İMAM HATİPE DÖNÜŞMÜYOR

İzmir'de 105 okulu FETÖ dolayısıyla kapattıklarını belirten İsmet Yılmaz, "55 okulu eğitime tekrar açarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu okulların tamamının imam hatip yapıldığı doğru değil. Bütün okulları Milli Eğitim Bakanlığı olarak kullanacağız. Kapatılan okullardan sadece Elazığ'da bir okulu emniyete tahsis ettik. İnegöl'de de bir okulun eğitim için kullanılamayacağını, kültür merkezi olarak değerlendirilmesini planlıyoruz" dedi.

PROJE OKULLARI

Proje okulları hakkında da bilgi veren İsmet Yılmaz, Türkiye genelinde 163 proje okulu olduğunu söyledi. Bu okullardan orta öğretimde 58 okul olduğunu belirten Yılmaz, bu okullarda akademik başarının ön planda olduğunu söyledi. Proje okul yöneticilerinin 4 yıllığına atanacağını dile getiren Yılmaz, aynı okulda idareci ve öğretmenin 8 yıldan fazla kalamayacağını söyledi. Yılmaz, "Uygulamayla başarılı öğretmenlerin başarısını başka okullara da taşımak istiyoruz. Proje okullarına rasgele öğretmen ataması yapılamayacak. Proje okullarında 4 bin 86 öğretmen görev yapıyor. 4 ve 8 yılı doldurması nedeniyle ayrılan öğretmen sayısı 950, atama yapılmadan önce bu proje okullarında yüksek lisans yapan öğretmen sayısı 132 idi. Biz atama yaptıktan sonra bu sayı 186'ya çıktı. Eğer atama yaptıktan sonra sayı düşmüş olsaydı eğitimin seviyesini düşürdüğümüz iddiaları doğru olabilirdi. 2 olan doktora yapan öğretmen sayımız atama yaptıktan sonra 19'a çıktı" diye konuştu.

'YÜZDE 18 İÇİN KIYAMET KOPARMAYA DEĞER Mİ?'

Proje okullarına en büyük ilginin İstanbul'da gösterildiğini belirten İsmet Yılmaz, İstanbul'da bu okullardaki öğretmen sayısının 1492 olduğunu, proje okullarından ayrılan öğretmen sayısının ise 275 olduğunu söyledi. İsmet Yılmaz, ayrılan öğretmen sayısının yüzde 18 olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yüzde 18 için kıyamet koparmaya değer mi? 13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'nı yürütüyoruz. Bu öğretmenlerin çoğunu biz atadık. Atarken kadrolaşma yapmıyoruz da bunların görev yerleri değiştirirken mi kadrolaşma yapıyoruz? Görev yerlerini değiştirdiklerimiz arasında aynı okulda 23 yıl görev yapan öğretmenlerimiz var. 28 yıl görev yapan var. Onlara teşekkür ediyoruz. Ama başarılarını başka okullara da taşımak istiyoruz. 8 yılın üstünde görev yapmış öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarılarını yeni atandıkları okullara da taşımasını istiyoruz."

300 KİTAPTAN 57'SİNDE FETÖ TESPİTİ

İsmet Yılmaz, bu ayın sonuna kadar bütün kitapların öğrencilerin ellerinde olacağını söyledi. 300 kitabın içeriğinin incelendiğini belirten İsmet Yılmaz, 57 kitapta bir şekilde FETÖ ile bir atıf ya da resim tespit ettiklerini söyledi. 57 kitapla ilgili yeniden ihaleye çıktıklarını belirten Yılmaz, bu kitapları ay sonu itibariyle öğrencilere dağıtacaklarını kaydetti.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU OLACAK

Bakan Yılmaz, gelecek yıl itibariyle hem okul öncesi eğitimin, hem de İngilizce eğitimin zorunlu olacağını söyledi. İsmet Yılmaz, Bursa'nın eğitimde başarılı bir il olduğunu, bu başarısında da yüzde 77 olan okul öncesi eğitimin yer aldığını söyledi. Yılmaz, Türkiye'de okul öncesi eğitimlerinin yüzde 50 civarında olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Gelecek yıl müfredatı yenilenmiş hiçbir sıkıntısı olmayan 78 milyonu kucaklayan müfredatla halkımızın karşısına çıkacağız" dedi.

EĞİTİMİN GELECEĞİ AYDINLIK

Bakan Yılmaz, meslek eğitimine öncelik vereceklerini, Türkiye'nin hak ettiği yere taşınması için olmazsa olmazın meslek eğitimi olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçmişten daha iyiyiz ama yapmamız gerekenlerin de var olduğunun farkındayız. Hiçbir önyargımız yok. Ortak akla önem veriyoruz. Güzel bir şey nerede, kimden olurla olsun onu alırız. Eğitimde gerçekten çok şey yapacağız. Okul öncesini zorunlu eğitime alacağız, ikili eğitimi kaldıracağız. İngilizceyi ağırlıklı olarak vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan kaynak açısından birinci sıradayız. Eğitimin geleceği aydınlıktır."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...