Suriye'de 8 milyon kişi yardım bekliyor

Suriye'de 8 milyon kişi yardım bekliyor

DÜNYA Haberleri

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriye'deki iç savaş nedeniyle insani yardıma muhtaç insan sayısının, Suriye nüfusunun yüzde 38'i olan 8,3 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.



BMMYK'dan yapılan açıklamaya göre, bu sayının 6,8 milyonunu ülke içindeki Suriyeliler, 1,5 milyonunu ise komşu ülkelerde bulunan sığınmacılar oluşturuyor. BMMYK Suriyeli Mülteciler Bölge Koordinatörü Panos Moumtzis, Suriye'de insani durumun çok süratli bir şekilde kötüleştiğine dikkati çekerek aşırı sıcakların gelmesinin sorunu daha da artıracağını belirtti. Sıcakların artmasının su ve hijyen bağlantılı sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğini dile getiren Moumtzis, yardım kuruluşlarının elinden geldiğini yapmaya çalıştığını söyledi. Öte yandan BM Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada, ağır ateş altında bulunan Suriye'nin Kusayr şehrinde çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 12 bin ile 20 bin arasındaki kişinin hayatından endişe duyulduğu bildirildi. aa
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...