HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan'daki polis eğitim merkezine saldırı: 48 ölü

Düzenleyen: /
Pakistan'daki polis eğitim merkezine saldırı: 48 ölü
Pakistan, Polis Merkezi, Haber

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde, silahlı saldırganların bir polis eğitim merkezine sızması sonucu yaşanan olayda 48 polisin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamada, 6 kişi olduğu tahmin edilen silahlı saldırganların Kuetta kenti kırsalındaki polis eğitim merkezine düzenledikleri saldırıda bir polisin olay yerinde, diğerinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.
Açıklamada, saldırganların aralıklarla polisle çatışmayı sürdürdüğü ve en az 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Eğitim merkezindeki tüm öğrencilerin özel harekat komandolarınca tahliye edildiği duyurulan açıklamada, güvenlik güçlerinin operasyonu sonlandırarak tarama çalışmalarına başladığı kaydedildi.
Yerel medyanın görgü tanıklarına dayandırdığı haberlere göre, sıcak saatlerin yaşandığı alanda en az 3 patlama sesi duyuldu. Teröristlerin, saldırıyı kalaşnikof silahlarla gerçekleştirdiği öne sürüldü.
Üst düzey emniyet yetkilileri ise yaptıkları açıklamalarda, teröristlerin polis eğitim merkezine 5 noktadan ateş açtığı bilgisini paylaştı. Yetkililer, 2 teröristin ön kapıdaki güvenlik görevlisini vurduktan sonra içeri sızdığını, diğerlerinin ise eğitim merkezinin arka duvarından tırmandıklarını aktardı.
Yurtta, eğitimleri devam eden yaklaşık 200 polis adayının kaldığı ifade edilmişti. Eğitim merkezinde bulunan toplam öğrenci sayısının ise 600 olduğu belirtildi.
Belucistan eyaletinde 10 yıldan fazla bir süredir ayrılıkçı militanlar, güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...