Cimbom 3.5 yılın zirvesinde

Cimbom 3.5 yılın zirvesinde

Ekonomi Haberleri

Galatasaray'da, cumartesi günü gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul'da Riva ve Florya'daki araziler için hazırlanan, Emlak Konut ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilmesi konusunda yönetime yetki verilmesi, borsada hisseleri 3.5 yılın zirvesine taşıdı.

Galatasaray hisseleri dün yüzde 19.3 yükselerek 39.44 liraya kadar çıktı. Cimbom günü yüzde 19.96'lık artışla 39.66 liradan kapattı. Galatasaray'ın 715.6 milyon TL olan piyasa değeri, 142.8 milyon TL artarak 858.4 milyon liraya ulaştı.

500 MİLYON DOLAR GELİR
Proje için genel kuruldan onay alan Galatasaray yönetimi, Emlak Konut'la nihai sözleşmeyi imzalayacak. Projeden gelecek pay ile bankalarla yapılan anlaşma sonucunda, mali anlamda önemli bir rahatlama yaşanacak. Gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak olan yönetim, her yıl 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulacak. Sarı-Kırmızılılar bu dev projeden orta vadede 500 milyon dolar gelir elde ederek, 1.5 milyar TL'yi bulan borçları kapatmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...