Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de diyabet alarmı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İngiltere'de diyabet alarmı

SAĞLIK Haberleri  / DHA

İngiltere'de uzmanlar, ülkede obezite oranlarında artış devam ederse, 2035 yılına kadar diyabet hastalarının sayının 5 milyona ulaşabileceği ve Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumunun iflas edebileceği uyarısında bulundu.

Halk Sağlığı yetkilileri ilk kez açıkladıkları sonuçlarda İngiltere'de 2035 yılına kadar her 10 yetişkinden 1'inin diyabet hastalığına yakalanma riski altında olduğunu açıkladı. Uzmanlar, hastaların yüzde 90'ının obezite ile bağlantısı olan Tip-2 diyabet hastası olduğunu ifade ederek, hastaların İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne (National Health Service- NHS) maliyetinin, bütçenin yüzde 17'sini oluşturduğunu ifade etti. 

“'SAĞLIK HİZMETLERİ' CİDDİ DARBE ALIR"

Uzmanlar, diyabetle mücadelenin ve özellikle Tip-2'nin tedavisinin Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne yükünün, sistemi iflasa sürükleyecek kadar ciddi olduğunu belirtti. Araştırma sonuçları Tip 1 diyabet hastalarının oranını yüzde 10 olduğunu, yüzde 90'ının ise tip 2 diyabet hastası olduğu ifade edildi. 

BBC News, 2015 yılında diabetli hasta sayısının sadece İngiltere'de 3 milyon 800 olduğunu, eğer obezite oranındaki artış bu şekilde devam ederse 2035 yılına kadar rakamın 5 milyona ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

“Diabetes UK"nin yöneticisi Chris Askew, eğer bu şekilde devam edilirse Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumunun iflasının söz konusu olacağı uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...