Özbek'ten Riekerink ve oyunculara: 'Kaldırın başınızı'

Düzenleyen:
Özbek'ten Riekerink ve oyunculara: 'Kaldırın başınızı'

SPOR Haberleri

G.Saray Trabzonspor mağlubiyetiyle sarsılırken başkan duruma el koydu. Riekerink ve oyunculara “Bir yenilgi bizi krize sürükleyemez” mesajı verdi.

Burhan Can TERZİ

Süper Lig’in ilk 7 haftasını başarıyla tamamlayan Galatasaray, hafta sonu Trabzon karşısında ilk mağlubiyetini almıştı. Sarı-kırmızılıların evinde kaybettiği maç sonrasında özellikle Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ağır eleştiriler almış, sergilenen performans için ise “Bu futbolla şampiyonluk hayal olur” değerlendirmeleri yapılmıştı. Önceki gün Hollandalı teknik adamın bir hayli keyifsiz olduğu gözlenirken, antrenman da gergin geçmişti. Florya’daki aydınlık hava bir anda “gri” renge dönünce Başkan Dursun Özbek duruma hemen müdahale etti. Özbek, futboldan sorumlu yönetici Levent Nazifoğlu aracılığıyla mesajını teknik heyete ve futbolculara iletti.

Kupa ellerinizde olacak

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Teknik Direktör Riekerink’e gönderdiği mesajda “Bizim güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadınız. Bundan sonra da böyle devam edeceğine eminim. Size güveniyoruz. Bir yenilgi bizi krize sürükleyemez. Eleştiriler olacaktır. Önemli olan bizim hedeflerimizden sapmamamız. Bugünden itibaren her şeyin daha iyiye gideceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Futbolculara da bir mağlubiyetle başlarını öne indirmemeleri gerektiğini ileten Özbek, “Verdiğiniz mücadeleden dolayı sizi tebrik ediyorum. Her biriniz bizim değerimizsiniz. Sezon sonu şampiyonluk kupasını havaya kaldıracağınıza inanıyorum” sözlerini kullandı.    

Tolga'ya durmak yok

Galatasaray’ın orta sahadaki dinamosu Tolga Ciğerci, genel olarak oynadığı futbolla beğeni toplasa da, Trabzon maçında adeta saç baş yoldurttu... Bordo-mavili takıma karşı birçok müsait şut pozisyonu yakalayan genç futbolcu, isabetsiz vuruşlarıyla tepki topladı. Tolga’nın şut konusundaki başarısızlığı Riekerink’i de sinirlendirirken, Hollandalı çalıştırıcı futbolcusuna antrenmanlardan sonra ekstra şut çalışması yapmasını emretti. Tecrübeli teknik adamın futbolcusuna, “Denemelerinde isabet bulsan şu an her şey farklı olabilirdi” dediği öğrenildi. Milli futbolcu şu ana kadar 23 şutundan 19’unda isabet bulamadı.

Bruma 22 yaşında

Galatasaray’da bu sezon büyük çıkış yakalayan Portekizli futbolcu Armindo Bruma, dün 22. yaş gününü kutladı. Takım arkadaşları 1994 doğumlu futbolcuyu tebrik ederken, Josue sosyal medyadan da bir paylaşım yaparak, “Doğum günün kutlu olsun kardeşim” yazdı. 

Serdar’ın test maçı

Galatasaray’ın, sezon başında Bursaspor’dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz bugün Dersim karşısında ilk defa sarı-kırmızılı formayı bir resmi maçta giyecek. Riekernk, başarılı savunmacının yüzde yüz hazır bir görüntü çizmesi halinde Adana maçında da Serdar’ı sahaya sürecek.

Cimbom’un kupa mesaisi

Türkiye Kupası’na bu sezon 3. eleme turundan başlayan Galatasaray, bugün sahasında 3. lig ekiplerinden Dersimspor’u ağırlayacak. Mücadele saat 21.00’de başlayacak. Teknik Direktör Riekerink’in bu akşam ligde süre alamayan ve az süre alan oyunculara şans vermesi bekleniyor.

Her şeyimizi vereceğiz

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, dün sosyal medyadan taraftarlara mesaj göndererek gönül aldı. Tecrübeli futbolcu, “Sahada 11 kişiyiz; ama büyük bir kulübü temsil ettiğimizi de biliyoruz. Son düdüğe kadar sahip olduğumuz her şeyi vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...