Albayrak: ABD, muhaliflere desteği arttıracak

Albayrak: ABD, muhaliflere desteği arttıracak

YAŞAM Haberleri

Moral FM'de Sabah Gündemi Programı'nda konuşan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendirdi.

Moral FM'de Sabah Gündemi Programı'nda konuşan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendirdi.
Albayrak ile Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Nadir Devlet konuk oldu. Programda Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi, medyaya yansıması ve Suriye politikası masaya yatırıldı. "Türkiye'nin Suriye konusunda askeri bir talebi yok. Bu taleple gitmişse boşa gitmiş olur." diyen Albayrak, "Türkiye'nin üstünde durduğu nokta Esad'ın gitmesi. Zaten bunu Obama konuşmasında birkaç defa vurguladı ve ardından muhaliflere yardım edeceklerini söyledi. Muhaliflerin stratejik noktalarını ele geçirdiğini duyarsak bunun ABD'deki görüşmelerin bir sonucu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
TEK GÜNDEM TÜRKİYE
Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde daha çok Türkiye'nin oyun kurup ABD'yi zorlayan olduğunu savunan Albayrak, şu yorumu yaptı:
"Türkiye'den 100'e yakın önemli işadamı ve temsilci vardı. Bundan sonra ticaret anlamında çok farklı ilişkiler yaşanacağını düşünüyorum. Birde İsrail ile başlayan yeni dönem. ABD'li büyük şirketlerin de bundan sonra Türkiye ile alakalı daha çok yatırım yapacaklarını düşünüyorum. Daha önceki seyahatlerde 45 dakika olarak planlanır daha sonrada bir saate çıktığında bize değer verdiklerini yazardık. Ama 16 Mayıs'ta Beyaz Saray'da tek gündem Türkiye'ydi. Sadece ABD'nin kendi çıkarları bakımından çözüm süreci gerçekleştiğinde Türkiye'yi görmezden gelemez."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...