Her reflü hastasına endoskopi yapılmaz

Düzenleyen:
Her reflü hastasına endoskopi yapılmaz

SAĞLIK Haberleri

Türk Gastroenteroloji Derneği, ülkemizde her dört erişkinden birinin yaşadığı sindirim sistemi hastalığı reflünün incelenmesinde kullanılan endoskopi yapılacak hastaların daha dikkatli seçilmesi gerektiği konusunda bir rapor yayınladı.

Ülkemizde reflü görülme sıklığının yüksek olduğuna dikkat çeken Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, rapora göre, endoskopi ihtiyacı olan kişileri şöyle tarif etti:
“Birinci derece akrabalarında Barrett hastalığı olanlar veya mide-yemek borusu kanseri geçirmiş olanlar; yutma güçlüğü veya yutarken ağrı hisseden, sebepsiz kilo kaybı, açıklanamayan kansızlık veya inatçı kusma gibi rahatsızlıkları olan hastalar için mutlaka gerekir. Ayrıca 50 yaşın üzerindeki, özellikle 5 yılın üzerinde reflü belirtileri gösteren hastaların ve 8 hafta süresince kullanılan reflü ilaçlarıyla sonuç alamayan hastaların bir defa endoskopi yaptırmaları yeterlidir.”

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...