Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’nın ardından Haşdi Şâbi de Kerkük’e çağrıldı

Düzenleyen:
PKK’nın ardından Haşdi Şâbi de Kerkük’e çağrıldı

DÜNYA Haberleri

DAEŞ’in saldırısı bahane edilerek terör örgütü PKK’yı Kerkük’e yardım için çağıran ABD ve Peşmerge güçleri, şimdi de İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şâbi ile de görüşmelere başladı.

İran’dan gelen Şii teröristlerden oluşan Haşdi Şâbi kuvvetlerinin Kerkük yakınına kadar geldikleri, hatta burada terör örgütünün yöneticileri olan Hadi el-Amari ve Ebu Mehdi el-Muhendis’in Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile görüştükleri belirlendi. Olayı doğrulayan Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin (IKDP) Irak Parlamentosu Milletvekili Şahevan Abdullah “Haşdi Şâbi’nin Kerkük’e gelmesini isteyen haindir” dedi. Haşdi Şâbi’nin Kerkük’e girmesi kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Abdullah “Haşdi Şâbi milislerinin Kerkük’e girmesi Erbil-Bağdat hükûmetleri arasında imzalanan anlaşmanın da ihlali anlamına gelecektir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...