Türk firması oyun devi ile davalık oldu

Düzenleyen:
Türk firması oyun devi ile davalık oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’de kurulan ve global mobil oyun pazarının en büyük şirketleri arasına giren Peak Games, telif haklarının ihlali iddiası ile ABD merkezli, dünyanın önde gelen oyun ve oyuncak üreticilerinden Hasbro’ya dava açtı.

İki şirketi ABD mahkemelerinde karşı karşıya getirecek konunun temelinde ise Peak Games’e ait ve hâlen Amerika mobil oyun pazarında en büyük oyunlardan biri olan “Toy Blast” bulunuyor. Dava, Toy Blast’ın Hasbro tarafından tamamen kopyalandığı ve “My Little Pony: Puzzle Party” adı verilen bir oyuna dönüştürülerek piyasaya sunulduğu iddiasına dayanıyor. Global oyun endüstrisini de yakından ilgilendiren dava, Peak Games’in ABD ofisinin bulunduğu Kaliforniya eyaletinde görülecek. Davada Peak Games’i Apple, Google, Dropbox, Uber gibi teknoloji şirketlerinin de hukuk bürosu olan Fenwick & West temsil edecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Peak Games San Francisco Genel Müdürü Erdem İnan, “Hasbro’nun ya da herhangi başka bir şirketin kopyalamasını kabul edilemez buluyoruz. Bu şartlar altında, açtığımız davanın global mobil oyun endüstrisi için örnek olacağını düşünüyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...