15 Temmuz sonrasında ilk fabrika yatırımı geldi

Düzenleyen:
15 Temmuz sonrasında ilk fabrika yatırımı geldi

Ekonomi Haberleri

14 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen PepsiCo Manisa Yiyecek Fabrikası; patates depolama alanı, üretim ve paketleme tesisleri ile ofislerden oluşacak

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, darbe girişimi sonrasında Türkiye’de ilk yabancı sermaye yatırımını gerçekleştiriyor. Kasımda temeli atılacak olan tesisin 2017’de faaliyete geçmesi planlanıyor. 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen, 100 bin metrekare alana kurulacak PepsiCo Manisa Yiyecek Fabrikası; farklı tip patates depolama alanı, üretim ve paketleme tesisleri, ofis alanı ve ürün deposunu içeriyor. Başbakanlık Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve PepsiCo Genel Müdürü Levent Yüksel, yeni fabrikayı birlikte kamuoyuna duyurdu. Genel Müdür Yüksel, Pepsi-Co’nun Türkiye’ye güveninin tam olduğunu belirterek, “Arsayı 15 Temmuz sabahı aldık. O gece yaşananları hatırlamak bile kötü. PepsiCo Global ile 16 Temmuz sabahı konuştuk. Bana, ‘Zor bir süreçten geçiyorsunuz, ama arkanızdayız’ dediler. Bunun üzerine 2 yıldır planladığımız yatırımı, darbe girişimi sırasında gerçekleştirme kararı aldık” dedi. Arda Ermut ise, “Son dönemde mevcut konjonktür sebebiyle yabancı yatırımcılarda ister istemez bir duraklama gözlendi. Ama biz onları her şartta çekmeye çalışıyoruz. Böyle bir ortamda PepsiCo’nun Türkiye’yi tercih etmesi önemli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...