Galatasaray'da Riva ve Florya rüzgarı

Düzenleyen:
Galatasaray'da Riva ve Florya rüzgarı

Ekonomi Haberleri

Galatasaray’ın hafta sonu gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da yönetimin Riva ve Florya projeleri için yetki alması kulübün hisselerini uçurdu.

Haftanın ilk işlem gününe yüzde 12 yükselişle başlayan sarı-kırmızılı kulübün hisseleri gün içinde yüzde 20’ye yakın değerlenerek 3,5 yılın en yüksek seviyesini gördü. Galatasaray hisseleri günü ise yüzde 19.96 yükselişle 39.66 TL’den kapattı. Galatasaray’ın Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projeler bir süredir gündemdeydi. İki arazinin değerlendirilmesi için yetki alan yönetim Emlak Konut’la nihai sözleşmeyi hemen imzalayacak. Hâlihazırda Riva projesinin sağlayacağı gelir beklentisi 2023 yılına kadar 300 milyon dolar tutarında, Florya arazisinin de 2019 yılına kadar 200 milyon dolar gelir sağlaması bekleniyor. Böylece toplamda 500 milyon dolarlık bir gelir beklentisi bulunuyor. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün toplam borç miktarının 1,5 milyar TL olduğunu, bankalara olan finansal borçların toplamının ise 235 milyon dolar seviyesinde olduğunu açıklamıştı. Gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak olan yönetim, her yıl 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...