Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aile işletmesi desteği başvurularında son gün 31 Ekim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aile işletmesi desteği başvurularında son gün 31 Ekim

Ekonomi Haberleri  / AA

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvurularının, 31 Ekim'de sona ereceğini belirterek, "Bu destekten yararlanmak için çiftçilerimizin bir an önce başvurmaları kendi faydalarınadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında,  2016 yılı küçük aile işletmesi desteğinden yararlanmak için çay ve fındık hariç Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan açıkta veya örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri, tıbbi, aromatik bitki yetiştiriciliği yapılması, kamu kurum ve kuruluşu olmaması gerektiğini belirtti.

Desteklemeye esas ürünlerde açıkta üretim için 1 dekarın, örtüaltı ünitelerinde üretim için 500 metrekarenin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacağını ifade eden Bayraktar, söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin müracaat yılında ÇKS'ye kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri kaydıyla başvuru dilekçesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bayraktar, örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri, tıbbi, aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin başvuru dilekçesine ilave olarak Örtüaltı Kayıt Sistemi belgesi ibraz etmeleri zorunluluğu bulunduğunu da hatırlatarak, "2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvuruları, 31 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak. Bu destekten yararlanmak için çiftçilerimizin, işlemlerini son güne bırakmadan bir an önce başvurmaları kendi faydalarınadır." uyarısında bulundu.

Tarımsal destekleme kapsamında şimdiye kadar büyük işletmelerin yatırım yapmaları için desteklendiğini vurgulayan Bayraktar, küçük aile işletmelerini geliştirmeye yönelik yeni başlatılan bu destek uygulamasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...