İşçi dinlenme hakkı kullansın bu ara mesaiden sayılmasın

- Güncelleme:
İşçi dinlenme hakkı kullansın bu ara mesaiden sayılmasın

Ekonomi Haberleri

Yargıtay, ara dinlenme hakkı olan işçinin bu sürede çalışmaya zorlanamayacağına hükmederken, dinlenme süresinin de mesaiden sayılmamasına karar verdi.

Yargıtay 9. Hukuk dairesi, fazla çalışma ücreti ile dinlenme zamanlarına ilişkin tartışmalara açıklık getirecek bir karara daha imza attı. Karara konu olan çalışan, iş akdi feshedildikten sonra hesaplanan fazla mesai ücretlerinin eksik olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Yerel mahkeme de işçiye eksik ödeme yapıldığına hükmetti ve ara dinlenmeleri düşmeden hesap yaptı ve kararını bu yönde verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise kararı bozdu. Davalı işveren lehine verilen bozma kararında, davacı işçinin şahitlerinin, davacı işçinin yemeğini masasında yediğini, çok kısa süre dinlendiğini söylese de, bir kimsenin işine hiç ara vermeden çalışmasının olağan yaşama şartlarına aykırı olduğuna dikkat çekildi. Bozma gerekçesinde ise, "İşçi işyerinde kalsa bile ara dinlenmesini serbestçe kullanabilir, bu süre içinde çalışmaya zorlanamaz. Ara dinlenme için ücret ödenmesi de gerekmez. Ancak bu süre içinde işçiye dinlenme zamanı tanınmamışsa işçinin normal ücretinin ödenmesi gerekir. Bu süre haftalık 45 saati geçiyorsa, geçen bölüm için zamlı ücret ödenmeli" dedi. nbsp;Dilek Gedik ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...