Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koç'un şifreleri

Düzenleyen:
Koç'un şifreleri

SPOR Haberleri

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimlerinden eski asbaşkan Ali Koç’un 2018 Mayıs’ında başkanlığa aday olacağını açıklamasının yankıları sürüyor.

M. Emin ULUÇ

Başkan Aziz Yıldırım’ın hafta sonunda yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında “Kendine güvenen aday olacak, gelecek burada açıklayacak” sözleri tazeliğini korurken, Koç’tan gelen bu çıkış, camiada bölünme iddialarını körükledi. Yıldırım’a muhalefetiyle bilinen Saadettin Saran’ın “Başkanlığa adayım. Ancak Ali Koç aday olursa onu desteklerim” sözlerinden sonra Ali Şen’in “Gönlümüzdeki başkan adayı Ali Koç” ifadesinden sonra Koç adaylığını duyurdu. Ancak gerçek olan, bir bölünme değil, aksine birleşme hamlesi. Aziz Yıldırım’ın yönetiminde asbaşkanlık yapan Koç, adaylığını açıklarken, geçen sene mayıs ayında yapılan seçimde verdiği sözü hatırlatmayı da unutmadı.

Yönetimin yanında 

Zaman zaman gerginlik yaşasalar da Aziz Yıldırım’la gayet sıcak ilişkileri olan Ali Koç, mevcut yönetimin görev süresinin dolmasıyla gerçekleşecek kongrede aday olacak. Yani “Kongre çığırtkanlığı yapmak benim fıtratımda yok” diyen Koç, Fenerbahçe geleneklerine uygun bir şekilde bayrağı devralmak üzere hazırlık yapıyor. Uzun zamandır başkanlığa hazırlanan Ali Koç, bu süreçte yönetime köstek olmak bir yana destek olmak için de gereken adımları atıyor. Adaylık açıklamasıyla muhalifleri susturan Koç, böylece yönetimin üzerindeki baskıyı büyük ölçüde kaldırmış oldu. Koç’un bir diğer önemli hamlesi ise sezon başından beri küskün olan taraftarlara “Tribünleri boş bırakmayın” çağrısı oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar bu çağrıya anında reaksiyon gösterip Karabük maçı için hazırlıklara başladı. Özetle, Koç’un adaylığı yönetimi rahatlatırken, camiaya da yeni bir coşku verdi.

Desteğini aldı

Bazı kesimler Koç’un adaylık açıklamasını Yıldırım’a karşı bir meydan okuma olarak görse de işin aslı bu şekilde değil. İkiliye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Koç adaylık açıklamasını yapmadan önce Yıldırım’la görüştü ve başkanın desteğini aldı.

Ali Koç için

Ali Koç’un adaylığıyla coşan  taraftarlar, genç liderin tribünlere gelin çağrısı üzerine harekete geçti. Sosyal medyada “Ali Koç için” etiketiyle başlatılan kampanya yoğun ilgi görürken, Karabük karşılaşmasında Ülker Stadı’nın ful çekmesi bekleniyor.

Bayrak yarışı

Aziz Yıldırım, Ali Koç’un adaylığını açıklamasından memnun. Tarihi rekor kırarak taşıdığı bayrağı hak edecek bir kişiye bırakmak isteyen Yıldırım’ın görev süresinin bitiminde Koç’a karşı aday olmadan köşesine çekileceği öğrenildi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...