Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hasta yakını kadın doktora saldırdı

Hasta yakını kadın doktora saldırdı

YAŞAM Haberleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Asistanı Mehmet Uluşahin ölümcül bir hastaya müdahale ederken hasta yakını bir bayan tarafından saldırıya uğradı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Asistanı Mehmet Uluşahin ölümcül bir hastaya müdahale ederken hasta yakını bir bayan tarafından yüzüne fırlatılan sert bir cisimle yaralandı. 10 gün rapor alan doktor Uluşahin, bu tür olayların artık yaşanmamasını istediklerini belirtti. nbsp;
Konuyla ilgili bu sabah hastanenin Acil Servisi önünde toplanan doktorlar tepkilerini dile getirirken yapılan açıklamalarda bu tür saldırıların artık yaşanmaması istediler. Trabzon Tabibler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek saldırılara artık bayanların da katıldığını söyledi.
Prof. Dr. Yakup Dr. Aslan söylemlerin artık eyleme geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de son yıllarda sağlık camiasında en popüler konu sağlıkta şiddet. Bu eğitimde aynı bir çok konuda aynı, en çok şiddete maruz kalan meslek grupları insanlarla uğraşan meslek grupları sağlıkçılar ve eğitimciler. Öyle bir hal almış ki artık hergün her yerde bir sürü olay oluyor. Bunları zaman zaman dile getirerek en azından bir duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz. Halk kısmen duyarlılaştı fakat malesef bizi idare edenler halen söylemlerle işleri yürütmeye çalışıyorlar. Artık biz şunu söylüyoruz. Söylemler tamam artık eylemlere geçelim. Bu olaylar neredeyse bizi halk ile karşı karşıya getirmiştir. Bizim bütün hedefimiz halkımıza sağlıklı, kaliteli hizmet sunmak. Halk bizden güler yüz bekliyor, hızlı hizmet bekliyor. Bir hekim bir hemşire bakması gereken hastanın 5 katını 10 katını bakıyorsa nöbetleri olması gerekenden 3-4 kat fazla ise her an şiddete maruz kalıyorsa bu insanlardan kaliteli hizmet beklemek mümkün değildir. Yıllardır söylüyoruz şiddet yasasını acilen çıkması gerekir" dedi.
Aslan, yaşanan olayı anlatarak "Dünkü olayda genel cerrahi servisinde doktor arkadaşımız çok kötü ölümcül durumda olan bir hastasına müdahale etmek isterken etrafına toplanan aile tarafından şiddete maruz kaldı. En son malesef bir bayan, bayanlar dahi bu işin içine girmeye başladılar. Bu bayan yaralayıcı cismi arkadaşımızın suratına fırlattı. Allah'tan gözüne gelmedi. Alnının ortasından yaralandı. kendisine tedavi uygulandı, dikişler atıldı. Buna rağmen bu arkadaşımız yine hizmet vermeye devam etti. Bu kadar acı bir dumu. Türkiye'de hergün yeni yasalar çıkartılıyor, devrimler oluyor. Neredeyse bütün anayasayı değiştiriyorlar. Yani bu yasayı değiştirmek çok mu zor" diye konuştu. nbsp;
KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Ciner ise olayların önlenmesi için gerekli yasanın bir an önce çıkartılması gerektiğini ifade ederek "Bu münferit olay da olsa bu olayın failleri için elleri kırılsın diyemiyorum çünkü bin bir hekimim. Kötü beddua edemiyorum. İnsanların iyiliğini isteyen bir branşta çalışıyorum. Onları Allah'ın adaletine Türk adaletine havale ediyorum. Bir an önce bu olayları önlemek için inşallah gerekli yasal düzenlemeler yapılır" şeklinde konuştu. nbsp;
Saldırıya uğrayan hastanenin genel cerrahi asistanı Dr. Mehmet Uluşahin de bu saldırının ne ilk ne de son olmayacağını belirterek "Serviste vizit esnasında iken hastaları gezerken bir hasta aniden kötüleşti. Bütün doktorlar olarak olaya müdahale ederken hasta yakınları tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldık. Bir sert cisim fırlatıldı o da bana geldi yüzümden yaralandım. Tüm genel cerrahi ekibi olarak saldırıya uğradık. Bu ilk değil, muhtemelen son da olmayacak. Atan şahıs bayandı. Artık bunların yaşanmaması lazım. Bu saldırıya maruz kalmak işimizin stresinden daha fazla oldu bizim için. İşimizi rahat yapmak istiyoruz. Fırlattığı cisim yüzüme geldi, bir kaç dikiş atıldı. Şu an iyiyim. Kendi açımdan üzgün değlim. Bu tür olayların artık olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;TRABZON (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...