15 Temmuz kum taneleriyle anlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
15 Temmuz kum taneleriyle anlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde, şehit Halisdemir'in portresi ve darbe kalkışmasının sembol anları, kumla resmedildi.

Niğde Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in portresi ve darbe kalkışmasının sembolleşen anları, kum taneleriyle resmedildi.

İl Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz darbe kalkışmasını anlatan video gösterisiyle başladı.

Kum sanatı gösterisi sunan ekip, şehit Halisdemir'in portresini ve 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının hafızalarda yer tutan anlarını, kum taneleriyle resmetti.

BİLSEM Anadolu Ritm Grubu'nun konserinden sonra lise öğrencisi Şevval Dilci, "Yanık Ömer" türküsünü seslendirdi. Öğrenci Ayşe Ünsal da şehit Halisdemir için yazılan "30 Kuş" şiirini okurken gözyaşlarını tutamadı.

BİLSEM Müdürü İsa Aliç, 15 Temmuz gecesinde şehit ve gazilerin cesaretleri, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdığını belirterek, "Şüphesiz ki o kahramanlar, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerinde aziz şehitlerimizi gönülden yad edeceğiz, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız." dedi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Selçuk Demirtaş, kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...