Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankalar parayla doldu

- Güncelleme:
Bankalar parayla doldu

Ekonomi Haberleri

Bankalar parayla doldu, Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlanan, borsa da işlem gören mevduat bankalarının Mart ayı raporuna göre mevduat bankalarının toplam aktifleri, bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak, 1 trilyon 23 milyar TL'ye yükseldi.

nbsp;Türkiye Bankalar Birliği, 'Borsa İstanbul AŞ'de (BIST) işlem gören mevduat bankaları' verilerini açıkladı.Mart 2013 itibariyle, borsa da işlem gören mevduat bankası sayısı 12 olurken bu bankalar,7 bin 825 şube ve 140 bin 423 personel ile sektördeki şubelerin yüzde 75'ine sahip oldu. Mevduat bankaları sektördeki toplam personelin yüzde 74'ünü istihdam etti.
BIST'da işlem gören mevduat bankalarının, Mart 2013 itibariyle, sektör toplam aktifleri içindeki payı yüzde 76, toplam krediler içindeki payı yüzde 81 ve toplam mevduat içindeki payı yüzde 83 oldu. BIST'da işlem gören mevduat bankalarının toplam aktifleri, bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak, 1.023 milyar TL'ye yükseldi.
Bir yıl önceye göre, Mart 2013 itibariyle likit aktifler yüzde 34 büyürken menkul değerler cüzdanı yüzde 5 azaldı, krediler ise yüzde 19 oranında arttı.
2013 yılı birinci çeyreğinde, BIST'da işlem gören mevduat bankalarının faiz gelirleri yüzde 3 oranında artarken faiz giderleri yüzde 19 oranında azaldı. Net faiz gelir ise yüzde 33 oranında arttı.
İMKB'de işlem gören hisse senetlerinin toplam piyasa değeri, Mart 2013 itibariyle 606 milyar TL olarak gerçekleşti. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...