ByLock'çu Keynes CHP'ye de ulaşmaya çalışmış

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ByLock'çu Keynes CHP'ye de ulaşmaya çalışmış

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, hazırladığı "ByLock Raporu"nu kamuoyuyla paylaştıktan sonra, programın patent sahibi olduğu ileri sürülen David Keynes'in kendisine ulaşmaya çalıştığını ancak görüşmediğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Ekim'de kendisi tarafından hazırlanan ByLock'la ilgili raporu hatırlattı.

Bu raporu yazdıktan sonra Keynes'in ayın 10'unda aradığını ancak kendisinin bu konuya basınla paylaşmadığını aktaran Aksünger, "Çünkü manipülasyon olma ihtimali olabilir diye bazı bilgileri, belgeleri araştırdım. Bu sıkıntılı bir konu, bir yerinden baktığımız zaman. Benim makamımı aradıktan sonra benle görüşmek istediğini ifade etmiş." ifadesini kullandı.

"Ben kendisiyle görüşmem zaten. Mail yazmasını istedim." diyen Aksünger, şöyle devam etti:

"Çünkü ismini, cismini bilmediğim bir adamla telefonda görüşmem demek bence manipülasyon yapılma ihtimali çok yüksek demektir. O yüzden ben, maille ne istediğini falan göndermesini istedim. Bizim raporumuza bir cevap yazmış, görüşmek istediğini ifade etmiş. Bizim milletvekillerimizi de aramış. Ben bunla ilgili bütün milletvekillerimize, MYK üyelerimize, Genel Başkanımız da dahil herkes bilgi sahibi olsun diye ayrıca 'bununla ilgili hiç kimse açıklama yapmasın, bir şey olursa bizim makamımıza yönlendirilmesini' istedik. Çünkü bu araştırmayı biz yapıyoruz zaten."

Yaptıkları araştırmanın istihbari bir araştırma değil, kamuoyuna konuyu anlamasına yardımcı olmak için bir araştırma olduğuna dikkati çeken Aksünger, "Tespitlerimizi yazıyoruz. Biz istihbarat teşkilatı değiliz ki araştırma yapalım böyle bir konuyla ilgili." dedi.

"Emeline ulaşmış gözüküyor"

Bu programın direkt olarak FETÖ için yapılmış olabileceğine de işaret eden Aksünger, programın da kendi raporunda belirttiği gibi çoğunlukla Türkiye'de kullanılan bir program olduğuna değindi.

"Bunu her indiren FETÖ'cü olabilir mi? Bu bir soru işareti" diyen Aksünger, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Aksünger, "Keynes bir gazetede çıkan röportajı sonrası, size tekrar ulaşmak istedi mi?" şeklindeki soru üzerine ise "Hayır, yok. Bence o emeline ulaşmış gibi." yanıtını verdi.

Bu programı uygulamaya koyan kişinin Keynes olduğunu belirten Aksünger, "Şu anda makul şüpheli olarak adı David Keynes olan bir adam söz konusu. Bu o adam mıdır? Onu bilemem ama bir pasaport görüntüsü göndermiş, şu anda o gözüküyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...