Gültan Kışanak'a büyük şok!

Düzenleyen:
Gültan Kışanak'a büyük şok!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasından dolayı yargılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın 7 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında aralarında DBP Eş Genel başkanları Kamuran Yüksek ve Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 156 sanık hakkında savcı, mütalaasını sundu. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 7'si tutuklu 10 sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık Hüseyin Yılmaz, savunmasında üzerine atılı suçlamayı reddederek, kendisi ile dosyadaki sanıkların beraatini talep etti.

Duruşmada, daha önce sanıkların cezalandırılması yönünde mütalaa sunan savcının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığı alındıktan sonra tutuklanmasından dolayı görevlendirilen savcı yeniden hazırlanan mütalaayı mahkemeye sundu.

KAMURAN YÜKSEK'İN 15 YILDAN 22 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanıklar hakkında hazırladığı 386 sayfadan oluşan mütalaasını okuyan savcı, Yüksek'in "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması yönünde görüşünü bildirdi.

SAVCI, KIŞANAK İÇİN DE HAPİS İSTEDİ

Tuncel, Dicle, Kışanak ve Türk ile Anlı'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması yönünde görüş sunan savcı, Türk'ün ayrıca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar cezalandırılmasını talep etti.

Savcı 138 sanık hakkında da TCK 314/1 ile 314/2 maddeleri gereğince "silahlı terör örgütünü yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, 13 sanığın da beraatine karar verilmesi yönünde görüş belirtti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatları, savcının mütalaasına ilişkin savunma yapmak için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...