Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran’lı sahte 'polis ekibi' yakalandı

Düzenleyen:
İran’lı sahte 'polis ekibi' yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İSTANBUL’da kendilerini polis olarak tanıtarak yolda çevirip sözde kimlik kontrolü yapacaklarını söyledikleri, yabancı uyruklu şahısların paralarını çalan biri kadın 3 İran uyruklu şüpheli polis tarafından yakalandı.

Fatih’te 22 Ekim 2016 tarihinde polise başvuran Rafık B. ve Muhammet G. kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından paralarının alındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Mağdur şahıslar poliste verdikleri ifadelerinde "Yanımıza 2 kişi yaklaştı. Polis olduklarını söyleyerek evraklarımızı kontrol edeceklerini söylediler. Yanlarında elleri kelepçeli bir kadın da vardı. Onu da biraz önce gözaltına aldıklarını söylediler. Kontrol sırasında cebimizden çıkan toplam 1000 EURO ile 100 doları alarak yanlarındaki kadınla birlikte bir otomobile binip kaçtılar." dedi.

EVLERİNDE FBI YAZAN ŞAPKALAR

Polis olaydan sonra başlattığı soruşturmada şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını incelemeye aldı. Aracın kiralık olduğu belirlendi. Kiralama şirketinden aracı kiraladıkları belirlenen İran uyruklu şüpheliler Ali Rıza A.(28), Vali F.(47) ile Nazanin V.(31) kaldıkları evde yakalandılar. Polis üç şüphelinin kaldığı evde yaptığı aramada üzerinde "FBI" yazan 3 adet şapka ile çok miktarda döviz ele geçirdi

4 CEZAYİRLİNİN PARALARINI ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin aynı yöntemi izleyerek yabancı uyruklu iki şahsın daha paralarını alarak kaçtıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin arandıkları olayın dışında 20 Ekim 2016 tarihinde Cezayir uyruklu Moradj Ben S.’nin 4 bin EURO’sunu, 23 Ekim tarihinde ise Cezayir uyruklu İhsan E.’nin 5 bin dolar parasını çalan kişiler olduğu ortaya çıktı.

TÜRKÇE BİLMİYORLARMIŞ

Türkçe bilmedikleri öğrenilen şüphelilerin işlemleri poliste tercüman aracılığı ile yapıldı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...