Ahmedinejad, Meşai'nin men edilmesine karşı çıkacak

Ahmedinejad, Meşai'nin men edilmesine karşı çıkacak

DÜNYA Haberleri

İran İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, 14 Haziran'da yapılacak seçimlerden müttefiki İsfendiyar Rahim Meşai'nin men edilmesine karşı çıkacağını açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, 14 Haziran'da yapılacak seçimlerden müttefiki İsfendiyar Rahim Meşai'nin men edilmesine karşı çıkacağını açıkladı. İran İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, mevcut müttefiki olan ve halefi olarak görülen İsfendiyar Rahim Meşai'nin 14 Haziran'da ülkede gerçekleştirilecek seçimlerdeki adaylığının İran Anayasayı Koruma Konseyi tarafından iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamada bu karara karşı çıkacağını ifade etti. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in başkanlığını yaptığı konsey tarafından adaylıkları onaylanmayan Rahim Meşai'nin seçimlerden men edilmesi kararının ardından açıklama yapan Ahmedinejad, "Bence Hamaney ile alakadar hiçbir problem olmayacak. Ve ben, son ana kadar onunla birlikte bu konunun arkasında olacağım" şeklinde konuştu. Himayesi altında olduğu düşünülen Maşei'nin daima arkasında olduğunu ifade eden Ahmedinejad ayrıca, "Problemin çözüleceği konusunda ümitliyim" ifadesiyle de konseyin bu kararını geri çekmesi gerektiği konusundaki fikrini beyan etti.
Ayetullah Ali Hamaney'in başkanlığını yaptığı konsey tarafından bir ay sonraki seçimlerdeki adaylığı onaylanmayan diğer bir ismin ise 1989-1997 yılları arasında İran'ın 4. Cumhurbaşkanlığı görevini de ifa eden Ali Ekber Haşimi Rafsanjani olduğu bildirildi. Fakat, 79 yaşındaki eski devlet adamının konseyin kararına karşı çıkmayacağı kaydedildi. Meşai ile Rafsanjani'nin 14 Haziran seçimlerinden men edilmelerinin ardından adaylar arasında mevcut Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın siyasi duruşunu devam ettirecek bir adayın kalmadığı fark edildi. Ayrıca Ahmedinejad'ın dini lider Hamaney ile siyasi duruşundan kaynaklı birtakım sorunlarının olduğu da biliniyordu. nbsp;TAHRAN (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...