Ödüllü kulenin temeli atıldı

Düzenleyen:
Ödüllü kulenin temeli atıldı

Ekonomi Haberleri

Çizilen projesi dahi ‘dünyanın en prestijlisi’ seçilen kulenin, bütün coğrafyanın hava trafiğini yönlendireceği belirtildi

Yapımı devam eden 3’üncü havalimanının hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, coğrafyanın hava trafiğinin bu kuleden idare edileceğini belirterek, “Sadece Türkiye’nin değil, Asya’nın, Afrika’nın, Orta Doğu’nun, Balkanların, Kafkasların ve Avrupa’nın hava trafiğini inşallah buradan yöneteceğiz” dedi. Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan kule projesi hakkında konuşan Bakan Arslan, “Hava Trafik Kontrol Kulesinin kağıt üzerindeyken bile dünyanın prestijli projeleri arasında yer aldı ve ödüle lâyık görüldü. Kule ödülü alırken 370 proje ile yarıştı ve daha bugünden dünya çapındaki yerini aldı. 50 milyon liraya mal olacak. 35 milyar liralık havalimanının yanında 50 milyon lira küçük kalsa da kulenin İstanbul’a katacağı değer düşünüldüğünde törenin önemi ortaya çıkıyor. Kule, İstanbul’un sembolü lale figürü şeklinde... Ortasından dünya havacılığı havalanıyor ve onun etrafında Türk insanı, yüklenicisi, üreticisi iki koluyla o dünya havacılığını sarıyor ve uçuruyor. Bir de bu pencereden bakmak lazım” diye konuştu.

ÇATALCA’YA DEVLET YOLU

Bakan Arslan, Mahmutbey’deki trafik sıkışıklığına ilişkin de “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden gelip Odayeri’nden Çatalca’yı bağlayacak yeni bir devlet yolu yapıyoruz. 3 gidiş, 3 geliş olacak ve 2017’nin sonunda bitecek. Bu proje de ciddi bir rahatlama sağlayacak” bilgisini verdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...