Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sakatlığını atlattı spora döndü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sakatlığını atlattı spora döndü

SPOR Haberleri  / AA

Milli triatlet Ece Bakıcı, "Sakatlığım boyunca kendimi dinleme, araştırma yapma şansını buldum. Hiçbir zaman sporu bırakacağımı, bir daha yarışamayacağımı aklıma getirmedim." dedi.

Antalya'daki "Gloria Ironman 70.3 Turkey" yarışlarında genel klasmanda ikinciliğe ulaşan milli triatlet Ece Bakıcı, bacağı kırıldıktan sonraki tedavi sürecinde kendisini dinleme ve araştırma yapma şansı bulduğunu, bu süreçte sporu bırakacağını aklına hiç getirmediğini bildirdi.

Ece Bakıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'daki "Gloria Ironman 70.3 Turkey" yarışlarında 18-24 yaş kategorisinde birinci, genel klasmanda ise 2. olduğunu belirtti.

Gelecek hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu bildiren Ece Bakıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sakatlığım boyunca kendimi dinleme, araştırma yapma şansını buldum. Hiçbir zaman sporu bırakacağımı, bir daha yarışamayacağımı aklıma getirmedim. Artık başka bir hedefim daha var, o da Ironman. 1992 doğumluyum, olimpik triatlon için yaşım ilerlemeye başlıyor. Öte yandan yaş aldıkça daha da güçleniyorum, dayanıklılığım artıyor. Acıyla baş etmeyi seviyorum, dayanıklıyım. Bu yüzden de gelecekte hedefim Ironman de var."

Antalya'daki ilk Ironman yarışında genel klasmanda ikinci olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bakıcı, Ironman'de de uluslararası dereceler kazanmayı istediğini kaydetti. Bakıcı, ABD'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmak için gereken dereceyi elde ettiğini ancak profesyonel triatlet olduğu için bir dizi yazışmanın ardından onay çıkması halinde katılabileceğini ifade etti.

Yaşar Üniversitesi Yüksek Lisans öğrenicisi Ece Bakıcı'nın bacağı geçen yıl stres kırığına bağlı olarak kırıldı. Ece Bakıcı, 9 ay sonra tekrar pistlere döndü.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...