Savaş pilotu açığını kapatmak için yeni KHK

Düzenleyen:
Savaş pilotu açığını kapatmak için yeni KHK

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün en büyük zararı verdiği Hava Kuvvetleri’nin pilot açığını kapatmak için yeni KHK çıkarılacak.

FETÖ'nün en büyük zararı verdiği kurumlardan biri Hava Kuvvetleri Komutanlığı. Darbe girişiminin ardından soruşturmalarla Hava Kuvvetleri'nden 300'e yakın pilot ihraç edildi.

Habertürk'ün haberine göre; KHK ile TSK'dan ayrılmış ve özel sektöre geçmiş pilotların özel sözleşmelerle geri dönüşlerinin sağlanması amaçlanıyor.

İşte yeni KHK ile detaylar:

ÖZEL SEKTÖRDEN TRANSFER
Özel sözleşmeyle  geri dönecek pilotlar, 2.5-3 aylık oryantasyon eğitimiyle Türk Hava Kuvvetleri'ne katılıp savaş uçağı uçuracak ya da eğitmen olacak. Asker olacak bu pilotların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak. Ücretlerini, bağlı oldukları sivil firma hangisiyse oradan almaya devam edecekler.

THK'DAN DESTEK
Sivil üniversitelerin uçuş bölümlerinden öğrenciler alınıp önce subay eğitimi, ardından savaş pilotu eğitimine tabi tutulacak. Ayrıca üniversitelerin endüstri, elektronik, havacılık ve uzay bilimleri ile bilgisayar bölümlerinden ara sınıf öğrencileri Milli Savunma bünyesindeki Harp Okulu'na alınabilecek. Türk Hava Kurumu gibi özel uçuş okullarından pilotluk sertifikası almış olan 25 kişi başvurdu.

ÇİĞLİ'DE EĞİTİM
Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Uçuş Komutanlığı, tam kapasite çalışmaya başladı. Eğitmen kapasitesi artırıldı. Geleceğin kartallarını yetiştirmek için adeta seri üretime geçildi. Özel sektörden katılacaklarla eğitici kapasitesi daha da artacak.

REZERV SAVAŞ PİLOTU
Bir diğer proje, "Rezerv Savaş Pilotu" projesi. Ancak bunun için çalışmalar henüz devam ediyor. Geçmişte Hava Kuvvetleri'nden ayrılmış pilotlar, yine çalıştıkları firmalarla görüşülerek 2.5-3 aylık savaş pilotluğu eğitimi alacak, ardından yine özel sektördeki görevlerine dönecek. İhtiyaç duyulduğunda göreve çağrılacaklar.

HEDEF 2018'DE TAM KAPASİTE
Şu anda Hava Kuvvetleri'nde bir koltuğa 0.8 pilot düşüyor. Bunun asgari olarak 1.5 pilot olması olması gerekiyor. Gece uçuşlarının, 7/24 devriyelerin sıklığı; kriz zamanları da dikkate alındığında bir koltuğa 2 pilotluk kapasiteye ulaşılması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...