Artık tıkanan kanalizasyonu robotlar açacak

Artık tıkanan kanalizasyonu robotlar açacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Kocaeli'de, kanalizasyon ve yağmur suyu boru hatlarının kontrolü ve bakımı, kazı yapılmasına gerek kalmadan "CCTV Kanal Görüntüleme" robotlarıyla yapılıyor.

Kocaeli'de, kanalizasyon ve yağmur suyu boru hatlarının kontrolü ve bakımı, kazı yapılmasına gerek kalmadan "CCTV Kanal Görüntüleme" robotlarıyla yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince İSU) yeni alınan kanal görüntü ve temizleme robotlarıyla kanalizasyon ve yağmur suyu boru hatları kontrol edilerek, oluşan tıkanıklık ve arızalara anında müdahale ediliyor. İSU bünyesinde oluşturulan 4 kişilik "CCTV Kanal Görüntüleme" ekibi, robotlarla 200 ile 2000 milimetre çaplarındaki kanal ve yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanmalara üst yapıyı kazmadan müdahale ediyor. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram yaptığı yazılı açıklamada, kanal görüntü ve temizleme robot sistemleriyle hatlarda oluşan arızaları daha kısa sürede belirleme ve müdahale etme imkanı bulduklarını söyledi. Robotlar sayesinde hatların arıza ve bakımlarının, kazıya ihtiyaç duyulmadan yapılabildiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti: "Kanalizasyon, yağmur suyu ile kollektör hatlarında oluşan kırılma, çatlama ve çökmeleri belirlediğimiz gibi kanal içerisindeki tıkanıklara neden olan beton, taş, ağaç kökü, pvc ve metal gibi malzemeleri tespit ederek açıyoruz. Üst yapı nedeniyle asfalt altında kalan kayıp bacaların bulunmasını sağlıyor, boru hatlarının eğimlerini ölçerek, akıntının doğru olup olmadığını tespit ediyoruz. Ayrıca, kanal-boru hatlarının görüntülemesi ve daralmalarının kontrolünü yapıyoruz. Yol geçişlerindeki menfezlerin durumunu belirlediğimiz gibi noktasal arızaları da tespiti yapıyoruz." nbsp;KOCAELİ (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...